Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans mardröm – korsbandet är av

Pauline Hammarlund.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Pauline Hammarlund, 27, blir borta länge.

BK Häckens anfallsstjärna har slitit av korsbandet.

– Jag var väl inställd på att något skulle vara trasigt, det kände jag när det hände, men jag var inte beredd på att det skulle vara korsbandet, säger hon.

Nyblivna cupmästarna BK Häcken har fått ett blytungt besked inför fortsättningen av säsongen. Nu står det nämligen klart att Pauline Hammarlund, som i lördags tvingades utgå från matchen mot Eskilstuna med smärtor i knäet, har dragit av korsbandet.

– Det känns jättetungt så klart, säger hon till Häckens hemsida och berättar om situationen:

– Jag har kollat på det flera gånger och det känns inte som någon speciell situation alls. Jag gör någon vridning eller översträckning och känner direkt att någonting går sönder, men jag var ganska säker på att det var min menisk som jag haft problem med innan och tänkte att jag testar att köra vidare. Jag kände att det högg till i vissa situationer och att jag inte kunde gå hundra och då klev jag av.

Hammarlund efter SM-guldet i fjol.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

”Tyngre för varje gång”

Pauline Hammarlund var en av de tongivande spelarna i det Göteborg FC som vann SM-guld i fjol. Hon gjorde tolv mål och har konserverat den fina formen även under årets säsong i BK Häcken där hon har varit given i Mats Grens startelva bredvid Stina Blackstenius.

Den 27-åriga anfallaren missade nästan hela 2018 på grund av problem med knäskålssenorna och 2019 höll en meniskskada henne borta från spel i ett par matcher.

Nu väntar alltså ny frånvaro.

– Det blir tyngre för varje gång och det känns så klart att aldrig få vara hel en längre tid. Det jag tar med mig nu är att jag har kommit tillbaka ännu starkare efter mina tidigare operationer, speciellt efter den senaste, där jag gjorde min bästa säsong någonsin efter, säger Hammarlund.