Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans besvikelse efter förlusten: ”Känns tungt”

Senaste nytt från EM-lägret i Göteborg med Frida Olsson.
Stina Blackstenius var inte nöjd efter matchen mot Rosengård.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Rosengård vann med 2-0 mot Häcken.
Foto: SPORTS PRESS PHOTO / PETER SONANDER/SPP/SIPA USA SIPA USA

Häcken förlorade toppmötet mot Rosengård.

Laget är nu åtta poäng bakom serieledarna.

– Jag är så klart otroligt besviken över resultatet och delvis prestationen, säger Stina Blackstenius.

Söndagens toppmöte mellan FC Rosengård och BK Häcken vann hemmalaget med 2-0. Efter matchen var Stina Blackstenius märkbart besviken.

– Just nu känns det bara tungt och jag är inte helt säker på hur det sår ut, men känslan är att det var tungt, säger hon.

Det var en jämn första halvlek på Malmö IP. Spelet böljade, båda lagen skapade målchanser men det var mållöst efter 45 minuters spel.

– Jag tycker vi kommer ut i första halvlek och har tjugo minuter som är väldigt bra. Jag har någon chans som jag kunde förvaltat betydligt bättre, sen tappar vi momentum och jag tycker vi delar på spelet, säger Blackstenius.

”Det är något som saknas”

Hemmalaget tog ledningen i den 54 minuten genom Hanna Bennison. Stefanie Sanders fastställde sedan slutresultatet till 2-0 med två minuter kvar att spela.

– Jag är så klart otroligt besviken över resultatet och delvis prestationen. Vi spelar stundtals bra men ändå inte så att det räcker till att skapa målchanser och att göra mål, det är tungt. 

Vad är det du inte tycker är bra med er prestation?

– Jag skulle säga att det handlar mycket om sista tredjedelen, stundtals så äger vi mycket boll och har lägen till att skapa chanser. Men det är något som saknas, men exakt vad får vi analysera vidare.

”Mycket som kan hända”

I och med söndagens resultat är Rosengård nu åtta poäng före Häcken i tabellen. Men Blackstenius säger att det är långt ifrån avgjort.

– Vi kommer fortsätta göra det jobb som behövs för att vi ska kunna hänga med så bra som möjligt. Men det är klart att åtta poäng är mycket när det knappt gått halva säsongen. Men man vet att det är mycket som kan hända och mycket som kan ändras på kort tid. 

– Det finns inte att man ger upp, det är många matcher kvar att spela och många poäng att hämta. Så det är bara för oss att ställa om.

Eftersnack med Mattias Tengblad och Fredrik Lennander efter EM-matchen mellan Danmark och Wales.