Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Startar damlag: ”Roligt och framför allt viktigt”

Falkenbergs herrlag i matchen mot Elfsborg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Rosengård blev svenska mästare i år.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Falkenbergs FF startar ett damlag. 

Laget ger sig in i seriespel redan våren 2020.

– Som kommunens mest etablerade förening med en stor och bred verksamhet måste vi självklart erbjuda både herr- och damfotboll, säger klubbens ordförande Patrik Hannell till klubbens hemsida.

För sex år sedan slog Falkenberg samman sitt seniorlag för damer med IF Böljan och har sedan dess bara drivit flickfotboll i föreningen. Nu meddelar klubben att man även kommer börja med ungdoms- och seniorfotboll för damer.

– Det här känns roligt och framför allt viktigt. Som kommunens mest etablerade förening med en stor och bred verksamhet måste vi självklart erbjuda både herr- och damfotboll. För mig är detta en mycket viktig principfråga och jag är stolt över att vi nu satsar på damfotbollen igen, säger Falkenbergs ordförande Patrik Hannell och fortsätter:

– Damfotbollen är på frammarsch och en satsning ligger rätt i tiden för FFF men framför allt för Falkenbergs unga fotbollsspelande damer. 2020 blir ett spännande år i Falkenberg och vi tror att U17-EM kommer att bidra till ett ökat intresse.

Tränaren: ”Det roligaste av allt”

Sportchef och tränare för damlaget kommer Fredrik Wisén att bli.

– Anledningen till den här satsningen från FFF:s sida är att vi vill utveckla och motivera unga tjejer och damer i deras fotbollskarriär samtidigt som vi erbjuder A-lagsfotboll för fler lokala spelare. Jag ser fram emot min roll som sportchef och tränare för damlaget men det roligaste av allt är att Falkenbergs FF nu vill satsa på damfotboll igen, säger Wisén.

Spelare kommer själva att få anmäla sitt intresse för att få spela i laget och redan om två veckor, vecka 45, kallar klubben till sin första provträning.