Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sembrant om Häcken: ”Intressant satsning”

Linda Sembrant.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Sembrant i Juventus-tröjan.
Foto: DANILO VIGO / LIVEMEDIA / SHUTTERSTOCK

Linda Sembrant, 33, har ett utgående kontrakt med Juventus.

Samtidigt ryktas landslagsförsvararen vara på väg till BK Häcken FF.

– I dagsläget är det en intressant satsning, säger Sembrant.

Göteborgs-Posten skrev tidigare i veckan om att fotbollslandslagets Linda Sembrant står högt upp på BK Häcken FF:s radar.

Tränaren Mats Gren var fåordig men har tidigare berättat att laget känns tunt defensivt.

Linda Sembrants avtal med italienska storklubben Juventus går ut i sommar och hon är i en period då framtiden tar upp mycket av tankarna.

– Enskilda klubbar kan jag inte kommentera någonting men närmaste tiden har jag ett beslut att ta. Jag trivs väldigt bra där jag är. Jag har landslaget och klubben att fokusera på och jag vill avsluta säsongen på ett bra sätt. Vi vill ta hem cupen och vinna ligan, så mycket fokus ligger på det och OS, säger Sembrant till TT under landslagslägret på Malta.

Linda Sembrant på landslagets träning under onsdagen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Förvånad och chockad”

TT: Du nämner inte klubbar, men är Sverige intressant för dig?

– Sverige finns alltid i mina tankebanor. Men för mig blir det en fråga om när jag känner att jag vill till Sverige, säger hon.

Från Italien följde hon rapporteringen kring hur regerande mästarlaget Göteborg FC lades ned och blev en del av BK Häcken.

– Först var man väldigt förvånad och chockad över nyheten. I dagsläget är det en intressant satsning som händer där och det är kanske vad som krävs för att skapa förutsättningarna som behövs, och jag tror att det är rätt tillvägagångssätt. Just nu ska det bli väldigt intressant att se hur de får till allt det de vill ha, säger hon.