Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seger för Göteborg FC – håller liv i guldstriden

Pauline Hammarlund lycklig efter att ha blivit målskytt i comebacken.Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Julia Zigiotti Olme jublar tillsammans med Filippa Curmark och Julia Roddar efter ledningsmålet.Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emma Berglund tvingades återigen till ett tidigt byte.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Göteborg FC sätter press på Rosengård inför deras match på söndag.

Efter vinst med 2-1 borta mot Piteå är GFC fortsatt med i guldstriden.

– Det var inte den finaste fotbollen vi spelade, men vi visade styrka, säger målskytten Julia Zigiotti Olme.

Förutsättningarna var glasklara för Göteborg FC när de gästade Piteå IF. 

För att vara med i guldstriden var de tvungna att vinna. En förlust skulle innebära att Rosengård tituleras svenska mästare – ett dygn innan de ska spela.

Något som GFC var fast beslutna om inte skulle ske.

I minut 31 gjorde Julia Zigiotti Olme 1-0 och strax innan halvtidsvilan utökade Pauline Hammarlund ledningen, som gjorde comeback efter att ha varit borta från spel i två månader.

– Vi läser av Piteås spel bra och vi känner av när vi kan spela boll och när vi kan slå i djupled. Båda våra mål kommer efter två djupledsbollar så jag tycker att vi gör en bra match stort sett, säger Julia Zigiotti Olme och fortsätter:

– Det är jätteskönt att få göra mål. Det har varit tomt på målkontot för min del så det är skönt att få bidra.

Sätter press på Rosengård

I den andra halvleken försökte Piteå sätta press på Göteborg FC men skapade aldrig några nämnvärda chanser.

Men i den 88:e minuten skapade Piteå nerv i matchen. En slagen frispark av June Pedersen letade sig in till Nina Jakobsson som reducerade till 2–1.

Men något mer mål blev det inte i matchen och GFC kunde hålla undan och inkassera tre nya poäng, och den tredje raka trepoängaren.

I och med vinsten sätter GFC press på Rosengård inför deras match på söndag.

– Förhoppningsvis kan detta påverka dem lite men de är professionella och kommer ha fokus på sin match. Vi siktar oavsett hur det går på en plats i Champions League, säger Zigiotti Olme.

Vad tänker du när du ser tillbaka på er säsong?

– Det har varit upp och ner och vi har tappat några enkla matcher som vi egentligen ska vinna. Men jag tycker att vi har gjort det bra och vi är i topp av en anledning, så jag är stolt över laget och säsongen.

Berglunds skadebekymmer fortsätter

Smolk i glädjebägaren var att Emma Berglund tvingades till ett byte redan efter 23 minuter spelade. Längre än så varade inte hennes comeback.

Stjärnvärvningen från franska PSG gjorde blott sin andra match för säsongen mot Piteå. Även i hennes första match, mot Örebro, tvingades hon till ett tidigt byte efter att ena låret sagt ifrån.

Gulddrömmen för GFC lever i åtminstone ett dygn till. I morgon (söndag) spelar Rosengård mot Linköping hemma på Malmö IP. Seger för Rosengård och de kan titulera sig svenska mästare.