Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rubensson sänkte Djurgården: ”Kapacitet vara med hela vägen”

Elin Rubensson slog till två gånger om mot Djurgården borta. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Göteborg FC är tillbaka som vinnare – och hakar på i toppstriden. 

Elin Rubensson sänkte Djurgården borta med sina två mål. 

– Vi har kapacitet att vara med och slåss hela vägen in, säger hon. 

GFC har en tung period bakom sig med tre raka förluster om man räknar Champions League och ligaspel. I förra omgången blev det 0-2 hemma mot toppkonkurrenten Rosengård. 

Men mot bottenlaget Djurgården på bortaplan kom en välbehövlig seger. Julia Roddar gjorde 1-0 i minut 39 och Elin Rubensson ökade på strax efter pausvilan. 

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå i första halvlek. Men i andra är vi jättebra och stänger matchen, säger Rubensson. 

Djurgården reducerade genom Ogonna Chukwudi, men den glädjen blev kortvarig. Bara tre minuter efter 1-2-bollen prickade Rubensson in göteborgarnas tredje mål och punkterade tillställningen. 

– Inte min bästa straff i karriären, haha. Jag tänkte mest på att inte halka, så den blev inte så hård, men den gick in. 

Hänger på Rosengård 

Segern innebär att Göteborg FC passerar Kristianstad, som tappade poäng mot IF Limhamn/Bunkeflo (2-2), i tabellen. GFC upp på tredje plats bakom succégänget Vittsjö och Rosengård, som båda har en match mindre spelad. 

– En jätteviktig seger förstås. Vi har stora chanser att vara med hela vägen och det är många poäng kvar att spela om. Vi har absolut kapaciteten som krävs. 

I nuläget skiljer det en poäng upp till Vittsjö och fem till Rosengård. GFC har fyra matcher kvar att spela. Nästa helg möter man just Vittsjö på hemmaplan. 

På onsdag väntar Bayern München borta i 16-delsfinalreturen i Champions League. Tyskorna vann det första mötet på Gamla Ullevi efter ett mål på stopptid. 

En rolig match och vi var väldigt bra mot dem på hemmaplan. Vi tar med oss energi och självförtroende dit ner och hoppas på det bästa, säger Elin Rubensson.