Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det kanske är rätt beslut, det får vi se”

Stina Blackstenius och Elin Rubensson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mats Gren.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

DUBLIN. Mats Gren tvingas lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan och ersätts av Robert Vilahamn. 

Häckens landslagsstjärna Elin Rubensson berättar om tränarturbulensen i klubben. 

– Det kanske är rätt beslut, det får vi se, säger hon.

Under gårdagen kunde SportExpressen avslöja att BK Häckens tränare Mats Gren tvingas lämna sitt uppdrag. 

Något som bekräftades av klubben under fredagen. Gren lämnar tränarrollen med omedelbar verkan. Han ersätts av Robert Vilahamn som de två senaste åren varit assisterande tränare i BK Häckens herrlag. 

Just nu befinner sig flera av Häckens spelare på landslagssamlingen där Sverige i går kväll besegrade Irland i VM-kvalet. 

En av dem är Elin Rubensson som nu kommenterar tränarturbulensen i sin klubb. 

– Jag vet ju själv inte så jättemycket mer än vad ni vet men det är ett beslut som klubben har tagit och jag respekterar det fullt ut, säger Rubensson.

Blev du chockad?

– Det är ju inget vi visste om innan så det är klart att man blir lite förvånad, men han hade utgående kontrakt och nu har man valt att bryta det lite tidigare, mer än så kan jag inte säga. 

”Haft jättebra förtroende”

Hon menar att spelartruppen känt förtroende för Mats Gren.

– Vi har haft jättebra förtroendet för Mats hela tiden. Vi har haft två fina år med bra resultat, vi har tagit oss ut i Europa och vunnit ligan och vunnit cupen, vi har som sagt haft väldigt bra år med honom. 

Samtidigt är klubben inne i en tyngre period rent sportsligt och har tappat en del poäng i damallsvenskan. Huruvida det spelat in i ledningens beslut att entlediga Gren vet hon inte. 

– Det vet jag inte om det har påverkat men det är klart att vi har haft en tuff period och vi behöver kanske komma in med ny energi , det kanske är rätt beslut, det får vi se, säger hon. 

Vidare ger hon sin syn på lagets form inför avslutningen av damallsvenskan och ett viktigt dubbelmöte mot Benfica i Champions League. 

– Vi har varit inne i en svacka nu, det har vi och det har varit lite energilöst sedan varför det har blivit så vet jag inte. Det har varit mycket matcher och tuffa matcher. Men det blir så ibland jag tror att alla lag har varit där så det är bara upp igen. 


Rolfö om matchen mot Irland