Rubensson blev utbytt: ”Jag visste inte om det”

Elin Rubensson blev utbytt inför andra halvlek.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Elin Rubensson spelade sin första allsvenska premiär sedan 2019.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

BK Häckens damer vann hemmapremiären mot Växjö under fredagskvällen.

Elin Rubensson, 27, var med och spelade sin första allsvenska premiär sedan 2019. 

Men inför andra halvlek blev hon utbytt, vilket hon inte var speciellt nöjd med. 

– Jag visste som sagt inte om det innan och var taggad på en andra halvlek men jag respekterar det, säger hon. 

Solen lyste på Bravida Arena när BK Häckens damer spelade sin hemmapremiär mot Växjö, något som också slutade i en vinst med 2-0. Elin Rubensson gjorde en allsvensk premiär sedan oktober 2019 och hon lyste ute på plan.

– Jo men det var roligt, vi ska ju vara med där uppe och då är det viktigt att vinna och ta en match åt gången. Det var kul att få starta igen så det kändes faktiskt ganska bra, säger Elin Rubensson. 

Från start var det Växjö som pressade på mer och BK Häcken lyckades inte riktigt få till ett bra passningsspel. 

Men Häckens målvakt Jennifer Falk lyckas rädda ett flertal skott på mål som kunde ha slutat i en mardrömsstart. 

Under tidens gång började det lossa mer för Häckens del och passningsspelet blev bättre, vilket också skapade ytor och målchanser. Efter 17 minuter gjorde Elin Rubensson ett inlägg från vänsterkanten, som Pauline Hammarlund sedan petade in till 1-0.

– Det kändes faktiskt ganska bra att få göra det inlägget efter att inte ha spelat så mycket tidigare, säger Elin Rubensson. 

Elin Rubensson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Var taggad på en andra halvlek”

Elin Rubensson fortsatte att leverera under matchens gång med bra inlägg på stora ytor. Men inför andra halvlek blev hon bänkad, något hon själv inte var speciellt nöjd med. 

– Det var ett förutbestämt byte och jag visste inte om det innan. Men jag förstår det, det har gått ganska snabbt och jag respekterar det. Det är väl bättre att inte dra på sig något nu. 

Men om hon själv hade fått bestämma hade hon fortsatt att spela matchen ut. 

– Jag visste som sagt inte om det innan och var taggad på en andra halvlek men jag respekterar det. De ville inte säga något innan men det kanske var lika bra också. Det är aldrig kul att springa runt och veta att man ska bli utbytt, det är skönare att köra på som vanligt, säger hon.

Elin Rubensson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Det kunde ha blivit några mål till”

När hon får frågan om när hon kan vara helt redo för 90 minuter ute på plan svarar hon:

– Det är svårt att säga men jag har tränat på bra nu och jag spelade 45 minuter i dag och gjort några inhopp. Det är väl egentligen den sista lilla biten kvar men sedan får vi se hur lång tid det tar. 

Elin Rubensson tycker överlag att laget spelade en bättre match än tidigare möte mot Hammarby och att de lyckades finna samma lugn de haft i fjol. 

– Jag tycker att vi gör en mycket bättre match i dag än sist och vi får i gång vårt passningsspel och har hittat lugnet lite. Det kunde ha blivit några mål till, framför allt under andra halvlek, säger Elin Rubensson.