Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosa Kafaji utsedd till en av världens främsta talanger

Rosa Kafaji.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Häckens Rosa Kafaji – som just nu är långtidsskadad – är fotbollsvärldens elfte mest lovande talang, enligt sajten Goal.

Listan toppades förra året av landslagsmittfältaren Hanna Bennison.

”Det känns bra faktiskt, det känns sjukt med tanke på att jag inte har åstadkommit så mycket ännu. Jag har mycket kvar att ge och kan förhoppningsvis komma ännu högre”, säger 18-åringen till Häckens webbplats.

Anfallaren gjorde förra året tre mål på 20 damallsvenska matcher för bottenlaget AIK och under vintern värvades hon till Häcken. Sejouren i topplaget började däremot på ett ödesdigert sätt då hon bröt ena benet i en försäsongsmatch för en månad sedan och nu är inne i en rehabiliteringsperiod.

Landslagsmittfältaren Hanna Bennison, tidigare i Rosengård och nu i Everton, var etta på Goals lista förra året. I år toppas den av 18-åriga mittfältaren Melchie Dumornay från Haiti, till vardags i franska klubben Reims.

På herrsidan rankas 18-årige engelsmannen Jude Bellingham, mittfältare i tyska Borussia Dortmund, som mest lovande fotbollstalang i världen.