Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flyttar hem från PSG: ”En drömvärvning”

Emma Berglund lämnar PSG.Foto: BILDBYRÅN
Göteborg FC toppar damallsvenskan.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Emma Berglund och Loui Sand.Foto: THOMAS BLOMQVIST
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Göteborg FC landar en prestigevärvning – mitt under pågående säsong.

Landslagsspelaren Emma Berglund, 30, lämnar PSG för den damallsvenska serieledaren.

– Jag har alltid haft ett gott öga till Göteborg och då talar jag både om klubben och staden, det känns jättespännande att bli en del av allt det som väntar framöver, säger hon.

Emma Berglund (mitten) flyttar hem till Sverige.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Det har ryktats ett tag – men nu är det klart.

Den rutinerade PSG- och landslagsbacken Emma Berglund har skrivit på för Göteborg FC. Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

– Göteborg kom upp ganska tidigt när jag hade bestämt mig för att lämna Paris, säger hon. Och det är en trygghet att nu ha ett relativt långt kontrakt med en klubb som är känd för att ta hand om sina spelare både på och utanför planen, säger hon i ett pressmeddelande.

Berglund hymlar inte med att hennes sambo, den före detta handbollsstjärnan Loui Sand, hade ett finger med i spelet när det kom till valet av ny klubb.

– Nej, det är en anledning och en pusselbit förstås. Även om vi har bott i samma land under en period (Frankrike), har det så klart varit påfrestande att inte kunna dela vardagen. Det får vi en möjlighet att göra nu, säger hon.

Emma Berglund har skrivit på för Göteborg FC.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”En drömvärvning”

Göteborg FC toppar damallsvenskan efter sju omgångar och har ett Champions League-äventyr som väntar. Således är förstärkningen välkommen.

– Emma är något av en drömvärvning. En rutinerad och erfaren spelare med ledaregenskaper. Vi är väldigt nöjda och glada över att hon valt att fortsätta sin karriär i Göteborg FC, säger sportchefen Lasse Svensson.

Göteborg FC:s tränare Marcus Lantz:

– Emma stärker upp en lagdel som redan är väldigt stark och det känns väldigt bra inför en tuff höst med många matcher i allsvenskan och Champions League. Vi är ett ungt lag och en rutinerad spelare som Emma kommer att hjälpa de yngre, dem som inte har den erfarenheten som hon har från spel på den allra högsta nivån.

Emma Berglund

Ålder: 30 år.

Bor: Göteborg.

Familj: Sambon Loui Sand.

Klubbar: Täfteå IK, Umedalens IF, Umeå IK, FC Rosengård, Paris Saint-Germain.

Landskamper: 55 A, 13 U23, 11 F19.