Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Poängdrottningen klar för BK Häcken

Agla Maria Albertsdottir är klar för BK Häcken.
Foto: BK HÄCKEN
Agla Maria Albertsdottir (till vänster) i en match med Breidablik i Champions League.
Foto: GONZALO FUENTES / BILDBYRÅN
Foto: TOIN DAMEN / BILDBYRÅN
Agla Maria Albertsdottir och Glodis Perla Viggosdottir i isländska landslaget.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Häcken värvar Agla Maria Albertsdottir, 22.

Den isländska yttern har skrivit ett treårskontrakt med Hisingsklubben.

– Hon är en spelare vi tror kommer passa in bra i vårt spel och som kommer tillföra en nivå till i vårt anfallsspel, säger sportchefen Martin Ericsson.

Hon vann poängligan i den isländska ligan överlägset förra året och gjorde både flest mål och flest assist. Dessutom varvade hon spel i det isländska landslaget med Champions League-spel med Breidablik.

Nu är Agla Maria Albertsdottir klar för BK Häcken.

– Det som blev avgörande var känslan av att Häcken är en professionell klubb och att laget spelar på ett sätt som passar mig. Även om de blev tvåa i fjol, dominerar de många matcher i ligan. Ett lag som vill spela högt upp i banan och spela bollen, säger hon i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Häcken sträcker sig över tre år och Albertsdottir lämnar därmed den isländska ligan som hon gjort sju säsonger i och vunnit tre gånger.

”Handlar om att vinna allt”

Häcken har följt isländskan under en längre tid.

– Jag vill utvecklas som spelare och känner att jag kan förbättra mycket. Med laget är målsättningen som på Island med Breidablik – det handlar om att vinna allt vi spelar om. När du växt upp här är det ett mindset du får, målet hela säsongen är att stå där som vinnare i slutet av året.

Efter den gångna säsongen i damallsvenskan har Julia Zigiotti Olme, Emma Kullberg, Johanna Svedberg, Dylan Holmes och Beata Kollmats lämnat Häcken.