Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Infekterade övergången helt klar

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Brianne Folds har provtränat med både Linköping och Göteborg.

Nu är den infekterade övergången klar och amerikanskan redo för spel med Göteborg.

– Det är en stor möjlighet för mig att komma hit, säger 22-åringen till klubbens hemsida.

Det var Linköping som bjöd över amerikanska Brianne Folds för provspel och betalade för flyg och boende. Men då tog mittfältaren en avstickare till Göteborg för att provträna med dem. 

– Då bestämde vi oss för att avbryta allt samarbete med båda två. Även om inget är klart med någon annan klubb så går det emot allt vi står för. Det var omöjligt att slutföra provspelet. Hon bor på ett hotell som vi ombesörjer och åker för att träna med en annan förening. Det är respektlöst och oprofessionellt, sa Olof Unogård till Aftonbladet när det uppdagades. 

”Har varit amazing”

Det var också Göteborg som valet föll på för talangen.

– Jag känner mig mycket välkommen och både spelarna och tränare har varit amazing. Det ska bli så spännande och förhoppningsvis utvecklande att vara en del av det här laget, säger hon till klubbens sajt.

Tränaren Mats Gren ser Folds som en central mittfältare och kommer i första hand ersätta trotjänaren Catrine Johansson som avslutat karriären.

– Vi har haft ögonen på Bri och varit intresserade av henne sedan i januari och varit i kontakt med hennes team sedan dess. Vi är glada att vi nu fått en möjlighet att knyta henne till KGFC. Bri är en spännande spelare som är kvick, har bra bollbehandling och spelintelligens. Hon är en typ av spelare som på alla sätt passar vårt sätt att tänka och spela fotboll, säger han.

Brianne Folds kommer från spel med Auburn University i Alabama och är draftad av North Carolina Courage, som vann den amerikanska ligan både 2018 och 2019.

Kontraktet med Göteborg FC är skrivit över ett år.