Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya kuppen – efter den utdragna tvisten

Brianne Folds.Foto: Auburn Tigers
Stina Blackstenius.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
GFC:s tränare Mats Gren.Foto: BILDBYRÅN

Först gick de upp i skiljenämnden för att avgöra vem som hade rätt till landslagsstjärnan Stina Blackstenius.

Nu kan Göteborg sno ännu en spelare från Linköping, uppger Sportbladet.

Stina Blackstenius lämnade Linköping för Göteborg under uppmärksammade former tidigare i våras.

Det hade då förts samtal mellan Linköping och Göteborg om en övergång men i sista stund fick Linköping in ett miljonbidrag och ville behålla Blackstenius. 

Göteborg ansåg att parterna hade kommit överens om en övergång tidigare och lämnade då in en anmälan Svenska fotbollförbundets skiljenämnd som gav klubben rätt till att köpa Blackstenius.

Uppgifter: Brianne Folds till Göteborg

Nu kan GFC ha blåst Linköping igen.

Enligt Sportbladet har Göteborg nu haft ett hemligt möte med Brianne Folds – som nyligen kommit till Sverige och tränat med Linköping. 

Folds har meriter från USA:s U23-landslag och kom till Sverige efter att coronapandemin förstörde hennes planer på spel i North Carolina Courage.

Folds är en 21-årig mittfältare som kan vara ett välkommet tillskott till klubben under de rådande omständigheterna. Den senaste tiden har landslagsspelaren Elin Rubensson ställt in säsongen eftersom hon ska bli mamma och lagkaptenen Beata Kollmats missar hela säsongen på grund av en korsbandsskada.