Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Motivationen är hög – kan man lugnt säga”

Damallsvenskan har premiär 27–28 juni.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist slutade tvåa i skytteligan i fjol.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

27 juni sparkas den damallsvenska säsongen i gång. Ett viktigt besked för klubbarna ekonomiskt.

– Hade vi inte kunnat spela hade det varit katastrof, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Elitfotboll Dam.

Men det är också ett glädjebesked för spelare som törstar efter matcher.

– Motivationen är hög – kan man lugnt säga, säger Göteborg FC:s Rebecka Blomqvist.

Under fredagsmorgonen kom beskedet att fotbollssäsongen i landet kan börja. Från och med 14 juni är det grönt ljus för alla sporter.

– Det är jätteskönt, det har varit ett tag det har varit så ovisst. Så nu är det skönt att ha något att förhålla sig till. Det är så klart jätte kul att matcherna kommer i gång, säger Göteborg FC:s Rebecka Blomqvist.

Beskedet betyder att en sex månader lång försäsongen till sist tar slut.

– Den har varit speciell. Det är ingen som har varit med om det här tidigare och det har blivit en annan vardag. Vi har försökt göra det bästa av situationen och fått träna på detaljer. 

– Vi har jobbat på bra och det känns som vi har tagit vara på den tiden vi haft, säger anfallaren som minst sagt är spelsugen:

– Motivationen är hög – kan man lugnt säga.”Har varit tungt och svårt”

Damallsvenskan har premiär 27–28 juni, två veckor efter herrarna.

– Det är klubbarna som begärde att få tre veckors framförhållning från beslut till start, så det här passar jättebra in. Vissa har permitterat spelare och andra har haft de på semester, de måste hinna komma i gång och kände att de ville ha tre veckor. Då har vi anpassat oss efter det, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Elitfotboll Dam.

Hur har arbetet med att få i gång fotbollen varit?

– Det har varit tungt och svårt eftersom det hela tiden har varit deadline där vi inte har lyckats. Det är klart det har varit jättejobbigt på så sätt. Men nu har vi väldigt mycket klart.

Hur viktigt är det för klubbar ekonomiskt att serien kan starta?

– Enormt viktigt. Synd att man inte kan ha publik på matcherna, det är ett hårt slag. Men hursomhelst, hade vi inte kunnat spela alls hade det varit katastrof.