Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarnas ordförande dödshotad efter kaoset

Peter Bronsman är ordförande i Göteborg FC.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Göteborg FC blev svenska mästare 2020.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prioritet Finans vd Nils Wiberg, Göteborg FC:s lagkapten Beata Kollmats och Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman.
Foto: GÖTEBORG FC

GÖTEBORG. Det har stormat kring de svenska mästarna Göteborg FC den senaste tiden.

Nu har klubbens ordförande Peter Bronsman fått ta emot dödshot.

– Personen som hotade har gissningsvis retat upp sig på alla skriverier om klubben, säger David Lorentz, gruppchef på polisen i region väst, till Fotbollskanalen.

– Jag känner mig inte orolig, säger Peter Bronsman till GT.

Göteborg FC är svenska mästare.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

Mästarklubben Göteborg FC har en turbulent tid bakom sig. 

Från ett plötsligt besked om nedläggning av elitverksamheten i mellandagarna – till en lika plötslig helomvändning på 48 timmar

Nu jobbar klubben intensivt för att få till ett nära samarbete med en herrförening – en nödvändighet för att klubben bättre ska kunna konkurrera i Champions League enligt ordförande Peter Bronsman. 

– Idrott går i slutändan ut på att vinna och som det är nu kan vi inte ge tjejerna rätt förutsättningar för att ta nästa steg. Vi har klarat av del ett, att vinna SM-guld, och nu är det dags att lämna över det, sa han till GT nyligen.

GFC och BK Häcken vill gå samman

Under onsdagen meddelade Göteborg FC och BK Häcken att klubbarna planerar att gå samman. Hisingsklubben har nu kallat till ett extra årsmöte för ett övertagande av de svenska mästarnas verksamhet.

– Utifrån de nya förutsättningar som GFC:s besked innebar är vi övertygade om att det här vore det bästa för både BK Häcken och för Göteborgsfotbollen i stort, sa Häckens ordförande Anders Billström.

– Om alla pusselbitar trillar ner på rätt plats är det som nu sker oerhört betydelsefullt för damfotbollen i Göteborg, sa Peter Bronsman.

Men Göteborg FC:s agerande har rört upp känslor. 

Fotbollskanalen rapporterar nu att GFC-basen Peter Bronsman har hotats till livet.

”Hotade Bronsman till livet”

– Klubbens säkerhetsansvarige polisanmälde via Peter Bronsman. Bronsmans familj fick hotet via telefon och tog illa vid sig. Det var kopplat till honom och vi förstod att det hade att göra med det som hänt i Kopparbergs/ Göteborg. Det var mycket skriverier om det här med Kopparbergs nedläggning, så gissningsvis har den här personen retat upp sig på det. Han hotade Bronsman till livet. Vi fick fram en misstänkt som vi har pratat med, säger David Lorentz, gruppchef på polisen i region väst, till Fotbollskanalen.

Enligt polisen är personen som hotade Bronsman ångerfull.

– Han kanske inte var vid sitt fulla medvetande. Han säger att han var berusad och inte hade koll. Han är väldigt intresserad av fotboll och följer damfotboll mycket.

Polisen bedömer i nuläget att det inte finns någon hotbild mot Bronsman eller hans familj. Enligt polisen känner Bronsman ingen oro och han vill inte att ärendet drivs vidare.

GT har varit i kontakt med Peter Bronsman som säger:

– Jag har inga kommentarer. Men jag känner mig inte orolig.