Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsspelarna stannar i Göteborg

Julia Zigiotti Olme.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Pauline Hammarlund.
Foto: JONAS ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Två landslagsspelare förlänger sina kontrakt med Göteborg FC och stannar i klubben över säsongen 2021.

– Vi håller på att bygga upp någonting här i Göteborg som känns väldigt bra, säger Pauline Hammarlund, 25.

– Jag har fått mycket förtroende och känner verkligen att jag utvecklas i den här miljön, säger Julia Zigiotti Olme, 21.

Göteborg FC slåss om topplaceringar i damallsvenskan och spelar i nästa vecka Champions League-retur mot Bayern München.

Samtidigt säkrar klubben upp två av sina nyckelspelare.

25-åriga Pauline Hammarlund och 21-åriga Julia Zigiotti Olme har skrivit nya tvåårskontrakt med GFC.

– Jag är superglad. Detta visar att de är nöjda med laget, tränarna och känner att de är i en miljö där de kan utvecklas och ta ytterligare steg i sina fotbollskarriärer, säger tränaren Marcus Lantz i ett pressmeddelande.

Julia Zigiotti Olme.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Jag känner en trygghet här”

Pauline Hammarlund har varit i GFC i fyra år och var i toppform och skytteligatopp i somras när hon åkte på en ny knäskada.

 – Men allting går åt rätt håll nu. Klubben har inte stressat mig. Jag känner en trygghet här och får ta den tid på mig jag behöver för att komma tillbaka. Att få en möjlighet att komma tillbaka från skada i lugn och ro är värdefullt, säger hon och fortsätter:

– Sedan trivs jag i stan, och med Marcus och Jörgen (Ericson) som tränare känner jag att vi bygger upp något långsiktigt.

Pauline Hammarlund.
Foto: HENRIK JANSSON

”Har hittat min plats i laget”

Julia Zigiotti Olme kom till Göteborg FC från Hammarby i fjol och är numera en viktig kugge i både GFC och landslaget.

– Jag har hittat min plats i laget, tränarna har trott på mig och utvecklat mig. Jag känner att jag får ut det mesta av mig själv och mitt fotbollskunnande i det spelsätt vi använder, säger hon.

– Jag vill fortsätta i den här omgivningen, i det här laget, jag har tagit stora kliv framåt här och vill fortsätta att göra det.

Zigiotti Olme var ett av namnen i den trupp som Peter Gerhardsson tog ut till EM-kvalmatcherna mot Ungern på bortaplan den 4 oktober och Slovakien på Gamla Ullevi den 8 oktober. Från GFC finns även Elin Rubensson, Julia Roddar och Jennifer Falk med.

Truppen till EM-kvalet

Målvakter:

Hedvig Lindahl, Wolfsburg, Zecira Musovic, Rosengård, Jennifer Falk, Göteborg.


Försvarare:

Jonna Andersson, Chelsea, Nathalie Björn, Rosengård, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Paris Saint-Germain, Amanda Ilestedt, Bayern München, Emma Kullberg, Örebro, Linda Sembrant, Juventus, Sandra Adolfsson, Vittsjö.


Mittfältare/anfallare:

Anna Anvegård, Rosengård, Kosovare Asllani, CD Tacón, Stina Blackstenius, Linköping, Lina Hurtig, Linköping, Sofia Jakobsson, CD Tacón, Madelen Janogy, Piteå, Julia Roddar, Göteborg, Elin Rubensson, Göteborg, Olivia Schough, Djurgården, Caroline Seger, Rosengård, Julia Zigiotti Olme, Göteborg, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Loreta Kullashi, Eskilstuna.