Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Landslagsspelarna klara för BK Häcken

De danska landslagsspelarna Mille Gejl Jensen och Stine Larsen är klara för BK Häcken.
Foto: BK HÄCKEN
Häckens tränare Mats Gren.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häcken spetsar offensiven mitt under brinnande säsong.

De danska landslagsspelarna Mille Gejl Jensen, 21, och Stine Larsen, 25, är klara för Hisingsklubben.

– Otroligt positivt att vi kan förstärka truppen med kvalitetsspelare som kommer att höja oss, säger tränare Mats Gren.

Mats Gren har tidigare berättat att Häcken varit på jakt efter offensiva förstärkningar för att bredda truppen inför fortsättningen av säsongen.

Anfallsstjärnan Pauline Hammarlund slet i slutet av maj av korsbandet och opererades i dagarna. Hon blir därmed borta länge.

Nu presenterar Häcken två nyförvärv: Mille Gejl Jensen och Stine Larsen.

21-åriga Mille Gejl Jensen kommer närmast från Bröndby. Hon gjorde fem mål på 15 matcher för Bröndby i den danska högstaligan förra säsongen och har nio A-landskamper och tre mål i bagaget. 

Hon har skrivit på för 1,5 år med BK Häcken.

Mille Gejl Jensen i danska landslaget.
Foto: Janerik Henriksson / TT NYHETSBYRÅN

”Känns fantastiskt att vara här”

– Det känns väldigt bra och jag ser fram emot att få spela för BK Häcken och i OBOS Damallsvenskan. Jag har varit i Bröndby i tre år och har aldrig spelat för en klubb utanför Danmark, så det känns väldigt bra att vara här. Jag är väldigt taggad även om allt är nytt för mig, säger hon i ett pressmeddelande.

Även Stine Larsen har skrivit på för BK Häcken över säsongen 2022. 

Den 25-åriga anfallaren har spelat 40 landskamper för Danmark och har, precis som Mille Gejl Jensen, en bakgrund i Bröndby. De senaste säsongerna har hon representerat franska klubben FC Fleury 91 och engelska Aston Villa. 

– Det känns fantastiskt att vara här. Luna (Gevitz) har pratat väldigt varmt om klubben och det är ett oerhört bra lag jag kommer till. Klubben har fina faciliteter och jag ser fram emot att få tillhöra och få spela för BK Häcken, säger Stine Larsen.

Stine Larsen i danska landslaget.
Foto: KIM PRICE / CAL SPORT MEDIA / SIPA

Mats Gren: ”Oerhört vass i boxen”

Häcken-tränaren Mats Gren beskriver de båda nyförvärven enligt följande:

– Mille Gejl Jensen är en duktig offensiv spelare med bra spelförståelse. Hon är bra när hon kommer in i boxen och är en bra kombinationsspelare. Stine Larsen är en spelare som jobbar hårt, har bra teknik och spelförståelse men hon är framför allt oerhört vass i boxen. Hon kan dessutom spela i alla våra fyra offensiva positioner som vi har

De danska landslagsspelarna är spelklara för BK Häcken när transferfönstret öppnar i mitten av juli och ansluter när laget återsamlas den 28 juli efter semestern.

Häcken ligger tvåa i damallsvenskan efter nio omgångar, fem poäng bakom FC Rosengård. På söndag möts lagen i Malmö.