Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsspelaren klar för Göteborg FC

Senaste avsnittet av GT:s sportmagasin ”Studio GT”.
Emma Kullberg i landslaget.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Kullberg i Kif Örebro-tröjan.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Marcus Lantz, 44, har lämnat som huvudtränare.

Nu presenterar Göteborg FC sitt första nyförvärv inför nästa års satsning.

Landslagsspelaren Emma Kullberg, 28, är klar för topplaget.

Trots två raka andraplatser i damallsvenskan, seger i Svenska cupen och spel i Champions League lämnade Marcus Lantz under torsdagen sitt uppdrag som huvudtränare för Göteborg FC.

– Att jag har fått sparken är ju lite krasst, så är det inte riktigt. Vi har kommit fram till detta tillsammans. Har man lite olika åsikter om hur man vill jobba är det bättre att någon man är överens med kommer in. Det handlar lite om hur klubben vill satsa, sa Lantz till GT utan att vilja precisera exakt hur åsikterna går isär. 

Tränarprofilen betonade nyligen att klubben måste bli mer proffsig inför nästa år.

Marcus Lantz lämnar Göteborg FC.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

”En modern back”

Nu presenterar GFC sitt första nyförvärv – och det är ett landslagsmeriterat sådant. 28-åriga Emma Kullberg – som närmast kommer från Kif Örebro – har skrivit på för två år med Göteborg FC.

– Jag känner ju många av spelarna i laget och vet att jag kommer till en utvecklande miljö, säger hon i ett pressmeddelande.

Göteborg FC:s sportchef Lasse Svensson:

– Vi är jätteglada att Emma väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Hon är en modern back och tar mycket rutin från spel på hög nivå med sig till oss. Hon kommer att bidra stort och då talar jag inte bara om de fotbollsmässiga kvaliteterna utan också om hennes ledaregenskaper på och vid sidan av planen.

Emma Kullberg.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Uttagen i landslaget

Kullberg har av Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson beskrivits som ”en av de bästa mittbackarna i allsvenskan”. Hon blev för första gången uttagen i A-landslaget så sent som i augusti och finns med i den trupp som förbundskaptenen har tagit ut till den kommande USA-resan.

– Innan säsongen vågade jag inte tro på att få dra på mig landslagströjan. Men nu är så klart målsättningen att behålla min plats och jag ska jobba stenhårt för det, säger hon.

Kullberg, som spelade samtliga matcher för Örebro i damallsvenskan i år, har tidigare bland annat representerat Umeå, Kungsbacka och Vittsjö.