Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill få möjligheten att bidra till SM-guld”

Filippa Angeldahl.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Göteborg FC slutade tvåa i damallsvenskan i år.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Göteborg FC värvar ytterligare en landslagstalang.

22-åriga Filippa Angeldahl är klar för det damallsvenska topplaget.

– Jag har valt att gå till Göteborg för att ta nästa steget i min karriär. Jag vill få möjligheten att bidra till SM-guld och ta en plats i A-landslaget, säger hon.

I förra veckan briserade nyheten att huvudtränaren Marcus Lantz lämnar Göteborg FC – trots två raka andraplatser i damallsvenskan, seger i Svenska cupen och spel i Champions League. Någon ny huvudtränare har inte presenterats – men nu börjar nästa års lagbygge ta form.

I fredags värvade klubben den landslagsmeriterade mittbacken Emma Kullberg, 28, och i dag skrev innermittfältaren Filippa Angeldahl, 22, på för två säsonger med GFC.

– Filippa Angeldahl är en spelare vi haft koll på under en längre tid. Hon kommer att tillföra spetskompetens och skärpa konkurrensen på vårt mittfält. Att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss är smickrande och jätteroligt. Med sin blick för spelet, sin bolltrygghet och sin passningsskicklighet kommer hon att bidra med väldigt mycket, säger Göteborg FC:s sportchef Lasse Svensson i ett pressmeddelande.

Filippa Angeldahl (till höger) kommer närmast från Linköping.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Filippa Angeldahl prisades som damallsvenskans mest värdefulla spelare 2017.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Det tilltalar mig”

Angeldahl har spelat i Sirius, AIK, Hammarby och kommer närmast från två säsonger i Linköpings FC. 2017 utsågs hon till damallsvenskans mest värdefulla spelare vid Fotbollsgalan.

– Självklart är det dit jag strävar igen, säger hon. Men ännu viktigare är just nu att lägga mitt fokus på att få ut mina kvaliteter till laget, säger hon och förklarar varför valet nu föll på Göteborg:

– Man står för en rolig offensiv fotboll, blandar ett possession-spel med snabbhet. Det går fort helt enkelt och det tilltalar mig.

Filippa Angeldahl har gjort 13 F17-landskamper, 34 F19- och två A-landskamper.

Hon ansluter till Göteborg FC i januari.