Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagstalangen klar för Göteborg

Anna Csiki är klar för damallsvenska Göteborg FC.
Foto: TORE LUND

Göteborg FC rustar inför premiären av damallsvenskan.

Det tippade topplaget har nu gjort klart med den ungerska landslagsspelaren Anna Csiki, 20, som ersättare till gravida Elin Rubensson.

– Det här är en jättebra chans för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger hon.

I förra veckan gjorde Göteborg FC klart med den amerikanska mittbacken Annika Schmidt.

Nästa nyförvärv heter Anna Csiki – och tanken är att hon ska ersätta nyckelspelaren Elin Rubensson som är gravid och missar årets säsong.

– Anna är en mycket talangfull spelare som fungerar i flera positioner. Vi ser henne både som wing och som central spelare. Hon har ett sätt att spela fotboll som passar GFC väldigt väl. Det ska bli oerhört spännande att se henne i den här miljön, säger Göteborg FC:s tränare Mats Gren i ett pressmeddelande.

Den 20-åriga mittfältaren, som har gjort ett 20-tal landskamper, kommer närmast från Budapestklubben Ferencvaros och ses som ett av Ungerns stora framtidsnamn.

Anna Csiki i duell med Kosovare Asllani när Ungern mötte Sverige i EM-kvalet i höstas.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Göteborg FC:s tränare Mats Gren.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

”Faktiskt lite överraskad”

Utländskt intresse har funnits hos klubbar som tyska Bayern München och franska Fleury – men Ferencvaros har inte velat släppa sin talang.

Nu går alltså flyttlasset till Göteborg.

– Jag är jätteglad, men faktiskt lite överraskad att de lät mig flytta. Men det här tror jag är det bästa för mig där jag befinner mig i min fotbollskarriär, säger hon.

Under tisdagen gjorde hon sin första träning med Göteborg FC.

GFC inleder årets damallsvenska säsong hemma mot Kristianstad den 28 juni.