Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagkaptenen: ”Nu har vi det i egna händer – igen”

Emma Berglund, lagkapten i Göteborg FC.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Filippa Curmark, Filippa Angeldal och Julia Zigiotti Olme firar ett av målen mot Umeå.Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Två tunga förluster i slutet av augusti.

Sedan har Göteborg FC gått rent medan toppkonkurrenten Rosengård hackat.

– Nu har vi det i egna händer igen, säger lagkaptenen efter 2–0-segern mot Umeå.

Göteborg FC dominerade med åtta skott på mål, men det var först i den nästsista minuten som Filippa Angeldal kunde avgöra på straff.

– Det påminde om matchen mot Piteå senast. Vi etablerade spel på kanterna och kom med många inlägg. Men fick inte lika många klara chanser som mot Piteå, säger Emma Berglund.

När GFC förlorade med 0–3 mot Rosengård och 0–1 mot Kristianstad i slutet av augusti trodde många att de missat chansen att hota Rosengård i kampen om guldet.

”Som grädde på moset”

Men fyra segrar i rad senare, samtidigt som Rosengård har kryssat två gånger, har GFC tagit tillbaka ledningen – en poäng före skånskorna.

Spelarna fick höra om Rosengårds förlust direkt efter slutsignalen. 

– Det var som grädde på moset efter segern, tycker Emma Berglund.

Hon hoppas nu att hennes lag ska förvalta serieledningen bättre den här gången.

”Med kniven på strupen”

– När vi ledde serien var det som att vi spelade med kniven på strupen. Efter att vi förlorade två matcher i rad har vi slappnat av, vi har slagit ur underläge, säger Emma Berglund.

– Vi har fått känna hur det är att ha det i egna händer och tappa det. Nu hoppas jag att vi rider på den här vågen och klarar det.

Förhållandena i Umeå var inte vad GFC-spelarna är vana vid hemma från konstgräset på Valhalla.

– Det var svårt att spela på den hårda ojämna planen. Det var inte som hemma med vått gräs där vi kan hålla det tempo vi vill ha, säger hon.

Fyra segrar och 11–0

Rebecka Blomqvists 1–0 kom redan i elfte minuten, sedan dröjde det alltså till slutet innan tvåan kom på straff.

– Vi skulle haft en straff i första halvlek också. Kanske fick vi den andra som en kompensation, för den i första halvlek var mer klar, tycker GFC:s lagkapten.

Med fyra segrar och 11–0 i målskillnad har göteborgskorna skaffat ett bra läge inför de avslutande fem seriematcherna och cupmatchen mot Jitex på onsdag.