Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagkaptenen: ”Jag är glad och positiv”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Göteborg FC blir BK Häcken. 

Då jublar lagkaptenen Beata Kollmats, 28. 

– Vi kommer till en välmående klubb som genuint vill detta, säger hon. 

416 BK Häcken-medlemmar röstade ja, bara 35 tryckte på nej-knappen. Göteborg FC håller sitt årsmöte på torsdagskvällen och deras medlemmar ska också säga sitt innan övertagandet är i hamn, men det ses mest som formalia. 

Om inget oförutsätt inträffar då blir Göteborg FC omgående BK Häcken och flyttar inom kort in på Gothia Park Academy. 

– Jag är glad och positiv. Först ska ju våra medlemmar rösta, men när det är gjort så är det klart att det här betyder jättemycket för oss. Och att det var en så pass stor majoritet som röstade ja känns extra bra, säger Beata Kollmats. 

Hon och lagkamraterna får nu helt andra förutsättningar på Hisingsklubbens moderna träningsanläggning. 

– Där finns ingenting att klaga på, allt är samlat. Gräsplaner, konstgräs, gym, matsal... en superfin anläggning som har allt, fortsätter lagkaptenen. 

Kollmats: ”Blir en omställningsperiod”

Svenska mästarna byter både namn, tröjfärger och hemmaarena. I stället för Valhalla IP är det Bravida Arena som gäller framöver. 

– Det blir ju en omställningsperiod, men det går nog fort att vänja sig. På lång sikt tror jag att intresset för oss kommer att öka. Jag hoppas att våra supportrar följer med och att vi får nya längs vägen. Det känns väldigt positivt, säger Kollmats, som själv håller på att rehabträna efter fjolårets korsbandsskada. 

– Det börjar kännas bra kan jag väl äntligen säga, det har varit några kämpiga månader. 

Ett korrigerande ingrepp fick göras i november efter vissa komplikationer som stört. 

– Efter det har det känts mycket bättre och jag har tagit snabba kliv. Inom en väldigt snar framtid hoppas jag kunna känna lite på bollen, men jag kommer inte att stressa. Jag har varit med om det här två gånger förut och vet att jag måste lyssna på kroppen.