Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klassiska klubben kan få ta mästarnas plats

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Örgrytes ordförande Joacim Nordh.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Göteborg FC:s plats i damallsvenskan kan tas över av Örgryte.

Klubben ska diskutera frågan på ett extrainsatt styrelsemöte i kväll, skriver SVT.

– Det är förstås en stor fråga, det handlar om en hel klubb som ska in hos oss, säger klubbens ordförande Joacim Nordh till sajten.

Under tisdagen kom de svenska mästarna Göteborg FC med det oväntade beskedet att man lägger ner hela sin verksamhet.

Det är dock fortfarande inte säkert att platsen i damallsvenskan går till Morön – som slutade trea i elitettan – om det finns ett annat lag i staden som kan ta över Göteborg FC:s verksamhet.

Det laget kan nu bli Örgryte IS.

– Vi ska utvärdera frågan. Vi har organisationen för det och har redan ett damlag som vunnit division fyra. Det vi har sagt med vår damverksamhet är att det ska få växa försiktigt och kontrollerat, vi har inte satt något tidsschema för när vi ska vara i eliten, men när det här dök upp så tycker jag att det är min skyldighet att ställa frågan till vår styrelse. Det här var absolut inget man såg komma, säger ordföranden Joacim Nordh till SVT.

Örgryte kan ta över GFC:s plats

Nordh tror inte att hans klubb är ensam intressent till att ta över mästarlaget. Men han menar att det nu finns två alternativ för Örgryte.

– Antingen fortsätter vi på den inslagna vägen och försöker växa med det vi redan har eller så integrerar vi Göteborg i Örgryte med allt vad det innebär. Men det är förstås en stor fråga, det handlar om en hel klubb som ska in hos oss. Förhoppningsvis beslutar vi oss om en inriktning i kväll, men sedan återstår mycket arbete, säger Nordh till SVT.