Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnduon lämnar – mitt under Champions League

Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häcken får klara sig utan två av sina stjärnor i de sista gruppspelsmatcherna i Champions League.

Julia Zigiotti Olme, 23, och Emma Kullberg, 30, lämnar Hisingsklubben för en internationell klubb när deras kontrakt går ut den 15 november.

– De kommer att lämna, bekräftar agenten Michael Kallbäck för SVT Sport.

Stina Blackstenius och Anna Csiki förlängde nyligen sina kontrakt med BK Häcken för att kunna spela de sista matcherna i Champions League-gruppspelet.

Det kommer inte Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg att göra. När de båda spelarnas kontrakt går ut den 15 november lämnar de Hisingsklubben.

– De kommer spela att kontraktstiden ut, men de ska vidare. Inget är påskrivet. Men det börjar närma sig och kommuniceras när kontraktet med Häcken gått ut, säger agenten Michael Kallbäck till SVT.

Kallbäck bekräftar att det är ”en internationell klubb” spelarna kommer att lämna för, men vill inte säga om de ska gå till samma klubb.

Julia Zigiotti Olme.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Emma Kullberg.
Foto: CRACCHIOLO / SHUTTERSTOCK

Bänkades i helgen

När Häcken mötte AIK (0–0) i helgen var de båda landslagsspelarna bänkade. 

Enligt tränaren Mats Gren och sportchefen Martin Ericsson hade det inget att göra med att duon valt att inte förlänga sina kontrakt, men Kallbäck tror att det var anledningen.

– I så fall har de (Häcken) ändrat sig, men de sa till spelarna att det var därför. Det är två svenska a-landslagsspelare och jag har svårt att se att man helt plötsligt bestämmer sig att börja rotera, i en match när de slåss om guldet. Känns ju som ett fel läge att rotera, säger han.

Rosengård säkrade i helgen SM-guldet i damallsvenskan efter Häckens poängtapp.

Häcken har inlett Champions League-gruppspelet med två förluster, 0–3 mot Lyon och 0–4 mot Bayern München.