Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Nyckelspelaren stannar i Göteborg FC

Loes Geurts fortsätter i Göteborg FC.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: Göteborg FC

Loes Geurts, 33, fortsätter i Göteborg FC.

Den nederländska landslagsmålvakten har skrivit på för två år till hos den allsvenska tvåan.

– Jag är lycklig i Göteborg, trivs i klubben och känner dessutom att laget går framåt för varje år, säger Geurts till klubbens hemsida.

På sista dagen före semestern skrev Loes Geurts på ett nytt tvåårskontrakt med klubben som hon till och från har representerat sedan 2014.

Det var länge osäkert hur det skulle bli eftersom Jennifer Falk, som varit given i den svenska landslagstruppen under hela 2019, valt att stanna även 2020.

Vill spela mycket

När GT pratade med Loes Geurts inför den sista allsvenska matchen 28 oktober visste hon inte hur hon skulle göra till nästa säsong då både hon och Jennifer Falk vill ha så mycket speltid som möjligt för att ta en plats i respektive lands OS-lag.

Hon sa bland annat:

– Jennifer är kvar och jag förväntar mig inte att klubben kan garantera speltid. Jag vill ju vara kvar, men jag är inte så ung längre. Jag behöver spela för att vara kvar i landslaget.

Men nu väljer hon att stanna i ett starkt Göteborg FC, som kommer att fortsätta jaga klubbens första SM-guld och som dessutom ska spela i Champions League till hösten.

Den bästa julklappen

– Jag har funderat på andra möjligheter, men det finns risker överallt och du kan aldrig vara säker på att få spela. Samtidigt känner jag att konkurrensen med Jennifer Falk utvecklar oss båda. Vi blir bättre tillsammans, säger Geurts till hemsidan.

Jörgen Ericson, ansvarig tränare sedan Marcus Lantz slutade, är mycket nöjd.

– Att Loes väljer att stanna hos oss är den bästa julklappen vi kunde önska oss. Att ha två så bra målvakter som KGFC nu har i truppen är unikt – och då talar jag inte bara om Sverige, jag pratar om hela världen, säger han till hemsidan.