Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Anfallsstjärnan förlänger med Häcken

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Hammarlund i landslaget i fjol.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Pauline Hammarlund efter SM-guldet med Göteborg FC 2020.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hon fick årets säsong förstörd av en korsbandsskada.

Nu förlänger Pauline Hammarlund, 27, sitt kontrakt med BK Häcken.

– Det är klart att jag vill vara med på den resan klubben gör, säger anfallsstjärnan.

Allt pekar på att skyttedrottningen Stina Blackstenius är förlorad för BK Häcken efter årets säsong. I början av oktober förlängde landslagsstjärnan förvisso sitt kontrakt med Hisingsklubben – men bara i en och en halv månad.

– Europa lockar – därför vill jag inte i dagsläget skriva ett längre kontrakt än så, förklarade hon.

Men nu har Häcken fått en viktig pusselbit på plats till lagbygget inför nästa säsong. Pauline Hammarlund, anfallsstjärnan som var med och förde laget till guld i Svenska cupen i våras, har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2023.

– Det känns skönt att ha det klart och jag är väldigt glad över att få vara kvar i klubben. Jag har värderat vad som känns viktigt och bäst och den satsningen som görs här i BK Häcken är jättespännande. Tyvärr har jag ju inte kunnat vara med så mycket i år, men det har varit ett bra år för laget och de förutsättningarna vi har här är fantastiska, kanske de bästa i Sverige, säger hon i ett pressmeddelande.

Hammarlund har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2023.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Det är en klasspelare”

Bara några dagar efter cuptiteln i maj slet Hammarlund av sitt korsband i matchen mot Eskilstuna i damallsvenskan. Sedan dess har 27-åringen naturligtvis inte kunnat spela fotboll, men nu ser hon snart ljuset i tunneln.

– Det går bra. Jag går in i månad fem av rehaben nu och man brukar säga att man i bästa fall är tillbaka efter nio, tio månader, så hälften kvar ungefär. Allt har flutit på bra än så länge och det är jag glad över, men jag börjar bli rejält sugen på att spela nu, säger Hammarlund.

Häckens sportchef Martin Ericsson kommenterar kontraktsförlängningen:

– ”Pallo” är en klasspelare, med meriter från både klubb- och landslagsspel, som vi räknar med kommer vara en bärande spelare för oss framöver. Hon var en viktig pjäs före skadan och hon kommer vara det efter också. Hennes rehabilitering går enligt plan och det känns väldigt bra att ha allting på plats.