Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klantigt, olyckligt och dåligt tajmat”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Mats Gren sökte nytt jobb – bara dagar före guldaspirantens seriepremiär. 

Nu har Göteborg FC:s spelarråd haft ett möte. 

– Det han gjorde var klantigt, olyckligt och dåligt tajmat, säger lagkaptenen Emma Berglund, 31. 

Mats Gren, ny tränare för GFC inför den här säsongen, pratade med Berglund i samband med förmiddagens träning på Valhalla. 

Han ville förklara varför han bara dagar före seriepremiären via Linkedin hade kontaktat Abu Dhabi-klubben Al Jaziras nye sportchef Mads Davidsen och uttryckt att han hade ”stort intresse att komma till Al Jazira som tränare”. 

– Det är ingenting. Hon tyckte knappt att det var värt att nämna, säger Gren om samtalet med den nyblivna lagkaptenen. 

”Hade inte sett bilden i media” 

Nu ger Emma Berglund sin syn på saken. 

– När vi pratade hade jag inte sett bilden i media, men han förklarade och jag får utgå ifrån det han sa till mig. Vi har inte fått några andra signaler än att han vill vara här. Vi har bara haft tankarna på premiären och det har inte varit några problem innan, säger mittbacken, som haft en hektisk dag. 

– Jag får ju sitta och svara på frågor om detta, men så är det att vara i en storklubb. Allt kritiseras, stort som smått. Det hör till, men man vill ju ha så lite sådant här som möjligt. Klart att det han gjorde var klantigt, olyckligt och dåligt tajmat, men det enda vi kan göra är fokusera på vad vi ska göra på söndag (premiär mot Kristianstad). 

”Alla är rörande överens”

Spelarrådet i Göteborg FC har under dagen hanterat frågan och snackat ihop sig. 

– Alla är rörande överens om att det är fokus på matchen på söndag och att detta inte förändrar något för oss. Vi är glada över att det äntligen är dags för premiär och vi är otroligt nöjda med vad vi presterat i träningsmatcherna, säger Emma Berglund, som gärna lägger ”Mats Gren-gate” bakom sig. 

– Ja, nu sätter jag punkt, haha.