Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaneryds succé inför Gerhardsson

Peter Gerhardsson är förbundskapten för damlandslaget.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Johanna Rytting Kaneryd.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

GÖTEBORG. Johanna Rytting Kaneryd, 24, är i gott slag. 

När BK Häcken blev cupmästare låg hon bakom det mesta – inför ögonen på förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

– Det är klart att jag tänker på OS. Det är mitt mål och jag vill dit, absolut, säger hon. 

Den kreativa yttermittfältaren var strålande glad efter cuptiteln på Bravida Arena. 

– Så jävla skönt! Riktigt skönt att det lossnar för oss i dag och att vi gör tre mål och vinner övertygande, säger Johanna Rytting Kaneryd, som skapade mycket från sin högerposition och elegant serverade Pauline Hammarlund till 3-0-målet. 

– Jag trivs bra här och känner att jag utvecklas för varje match. Jag kommer till bra lägen, men problemet har varit att göra det sista: mål och assist. I dag gör jag en assist och känner att det är nära att det lossnar. Jag har en bra känsla, säger 24-åringen, som kom till BK Häcken från Rosengård inför den här säsongen. 

”Ah, var han här?”

Tre A-landskamper på meritlistan så här långt, och hon hoppas att hon stärkte sina OS-aktier inför ögonen på förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

– Ah, var han här? Det är klart att jag tänker på OS, men jag vet att det är jättehård konkurrens, självklart. Men det är mitt mål och jag vill dit, absolut. 

Vad är förklaringen till att ni går hela vägen och vinner Svenska cupen? 

– Vi har presterat bra sedan i vintras och hittat en bra lagsammanhållning. Vi vet vad vi är bra på och vi har Stina (Blackstenius) där framme som är snabb som jag vet inte vad. Och vi har två bra mittfältare som vinner mycket dueller och vi utnyttjar verkligen det vi är bra på. Sedan har vi haft en sisådär start i ligan, men i cupen har vi ändå haft en bra känsla hela tiden, säger Johanna Rytting Kaneryd. 

Hur stort är det här för dig personligen? 

– Jättestort. Jag tror att det är min första final jag spelar och det känns jätteskönt att få ännu en titel.

Hon är bäst i laget på att fira 

Hur kommer ni att fira det här? 

– Jag vet inte hur mycket firande det blir med tanke på att vi har match på måndag igen, men något kommer vi att göra. Äta god mat och dricka något gott kanske. 

Vem är bäst i laget på att fira? 

– Oj, svår fråga, men jag skulle nog säga ”Mili” (Milica Mijatovic). Men jag är nog där jag också, haha.