Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kände att någonting gick sönder – en oro”

Stina Blackstenius.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Stina Blackstenius lämnade Champions League-matchen mot Benfica i tårar. 

I kvällens returmöte kommer hon inte till spel. 

Trots skadan är hon med i landslagstruppen inför det kommande VM-kvalet. 

– Jag kände att något gick sönder, säger hon. 

För en vecka sedan tog Häcken sin första seger i Champions League. Benfica besegrades med 1-0. För Stina Blackstenius slutade däremot kvällen i tårar. Landslagsanfallaren fick en skadekänning och tvingades byta strax innan Elin Rubensson gjorde matchens enda mål. 

– Till stor del var det mycket oro. Jag hade haft problem men slemsäcksinflammation i baksidan av knät. Jag kände att något gick sönder. Just där och då visste jag inte vad det var som gjorde ont. Det var en del oro och en del smärta, säger Stina Blackstenius en vecka efter skadan. 

I kväll tar Häcken emot Benfica i en viktig returmatch i Champions League. En seger skulle ge Häcken en bra möjlighet att göra upp med Bayern München om andraplatsen i gruppen bakom Lyon. 

Den matchen missar Stina Blackstenius. Trots det är 25-åringen med i Peter Gerhardssons landslagstrupp som samlas nästa vecka för VM-kvalmatcher mot Finland och Slovakien. 

Stina Blackstenius är hoppfull om att kunna spela matcherna. 

– Det har stegvis blivit bättre. Jag har kommit i gång med rehaben. Det går framåt, men inte så pass bra att jag är tillgänglig att spela redan i kväll. Men jag hoppas kunna få bra svar på rehaben. Det känns otroligt kul att få vara med i truppen som togs ut i går, förhoppningsvis kan jag vara med i matcherna. 

Stina Blackstenius om framtiden

I början av oktober förlängde Stina Blackstenius sitt kontrakt med Häcken. Kontraktslängden? En och en halv månad. 

Det tidigare avtalet gick ut i mitten av november, och det nya korttidskontraktet gav anfallsstjärnan möjligheten att spela hela Champions League-gruppspelet för Häcken.

Vad som händer efter årsskiftet vet hon inte.

– I dagsläget har jag inte hunnit landa i något beslut gällande nästa säsong ännu. Jag jobbar på det, vill ta det bästa beslutet. Än så länge vet jag inte vad det kommer landa i. Vi får se helt enkelt, säger Blackstenius.

Stina Blackstenius har redan hunnit med ett utlandsäventyr i sin karriär. 2017-2019 representerade hon Montpellier i Frankrike innan hon vände hem till Linköping inför säsongen 2019. Tiden i Frankrike lärde henne att tryggheten är viktig för att kunna trivas och kunna prestera som hon vill. 

Samtidigt är Stina Blackstenius på det klara med att hon vill ut i Europa igen. 

– Det har skett en otroligt stor utveckling i Europa. Det har hänt mycket i många klubbar och många ligor. Självklart hade man velat vara en del av det och testa hur man själv kan prestera ute i Europa. Sedan får man se om det blir nu eller senare, men jag vill absolut ut i Europa igen, säger hon. 

Gerhardsson inför kvalmatcherna

Skadedrabbade stjärnor inför matcherna