Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan man inte ställa krav här så vet jag inte var man kan göra det”

Henrik Korhonen lämnar Kungsbacka.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT

Kungsbacka har fått en blytung start på säsongen. 

Den damallsvenska nykomlingen ligger sist i tabellen efter en poäng på sju matcher.

Nu väljer tränarduon Henrik Korhonen och Robert Sjökvist att lämna klubben.

Kungsbacka ligger sist i damallsvenskan.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

”Vi tackar dem för deras insatser under året och inleder nu arbetet med att hitta deras ersättare”, skriver Kungsbacka på sin webbplats.

För Göteborgs-Posten berättar Henrik Korhonen att uppbrottet beror på att spelare och ledare haft olika syn på hur klubben ska komma tillbaka efter den tunga säsongsinledningen.

– Efter samtal med spelarrådet så märkte jag att vi är väldigt långt från varandra när det kommer till fundamentala grejer som måste vara på plats för att vi måste kunna vända det, säger han.

”Nådde en punkt”

Korhonen fortsätter:

– Nu nådde vi en punkt där vi kände att vi måste börja vrida åt tumskruvarna, bli lite tuffare och ställa lite högre krav. Då var det några spelare, utan att jag vet vilka, som inte gillade det och tog det till spelarrådet. Sedan tog rådet det till mig och jag kände att det är allsvenskan vi håller på med och kan man inte ställa krav här så vet jag inte var man kan göra det.