Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skrällen: Mats Gren tar över Göteborg FC

Mats Gren tar över Göteborg FC.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Mats Gren, 55, är tillbaka i svensk fotboll.

IFK Göteborgs förre sportchef tar över som huvudtränare för Göteborg FC i damallsvenskan.

– Det känns fantastiskt inspirerande att vara med om att bygga vidare på de senaste årens framgångar, säger Gren.

Det har gått drygt ett år sedan Mats Gren fick sparken av IFK Göteborg efter en bitvis stormig tid i klubben. Beskedet fick sportchefen under sin familjesemester på Hawaii.

– Han är besviken och det har jag full förståelse och respekt för. Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare, sa IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.

Under sina 4,5 år som sportchef i Blåvitt skapade Gren många rubriker och när IFK Göteborg drogs in i bottenstriden av allsvenskan 2018 fick han alltså till slut lämna jobbet i oktober.

Sedan dess har det varit tyst om den förre Blåvitt-sportchefen.

Men nu är Mats Gren tillbaka i svensk fotboll. 

Mats Gren fick sparken av IFK Göteborg i oktober 2018.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sportchefen: ”Fantastisk lösning”

55-åringen tar över Göteborg FC i damallsvenskan där han kommer att dela jobbet som huvudtränare med Jörgen Ericson. De två kommer också att ha ett helhetsansvar över klubbens sportsliga verksamhet (som också inkluderar F19- och F17-lagen). Gren efterträder Marcus Lantz som lämnade klubben efter säsongen.

– Det här känns som en fantastisk lösning. Vi får två heltidsanställda och högkompetenta tränare samtidigt som vi ser till att det löper en röd tråd genom allt vi gör i föreningen, säger Göteborg FC:s sportchef Lasse Svensson och fortsätter:

– Jätteviktigt att Jörgen är kvar, det ger en kontinuitet och en garanti för att vi kan bygga vidare på de två senaste säsongernas goda resultat. Med Mats vid Jörgens sida skapar vi en organisation där vi ger klubben och laget möjligheter att växa och ta nästa kliv i föreningens utveckling.

Göteborg FC slutade tvåa i damallsvenskan den gångna säsongen.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Marcus Lantz har lämnat Göteborg FC.
Foto: ADAM IHSE / TT

Gren: ”Fantastiskt inspirerande”

Mats Gren ser fram emot uppdraget.

– Det känns fantastiskt inspirerande att vara med om att bygga vidare på de senaste årens framgångar, säger han.

Han erkänner att han har saknat tränarjobbet.

– Ja, det kan jag säga att det ska bli spännande att bli delaktig på planen igen på ett annat sätt än under åren i Blåvitt. Sedan funkar Jörgen och jag väldigt bra ihop. Jag ser fram emot en väldigt spännande säsong med allsvenskan, cupen och Champions League.

Mats Gren har tidigare arbetat som tränare i FC Vaduz (Lichtenstein), Grasshoppers (assisterande), Vejle (Danmark) och Jönköpings Södra.

Göteborg FC slutade tvåa i damallsvenskan den gångna säsongen.