Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Guldtränaren lämnar svenska mästarna

Jörgen Ericson.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Jörgen Ericson jublar efter att Göteborg FC säkrat SM-guldet.
Foto: STEFAN JERREVÅNG / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Han förde Göteborg FC till klubbens första SM-guld genom tiderna.

Efter tre år som tränare lämnar nu Jörgen Ericson sin roll.

– Jag hade gärna sett att han hade stannat kvar. Han tycker att det räcker, säger GFC:s ordförande Peter Bronsman till GP.

Mästarklubben Göteborg FC har en turbulent tid bakom sig. Från plötsligt besked om nedläggning av elitverksamheten – till en lika plötslig helomvändning på 48 timmar

Nu jobbar klubben intensivt för att få till ett nära samarbete med en herrförening – en nödvändighet för att klubben bättre ska kunna konkurrera i Champions League enligt ordförande Peter Bronsman. 

– Idrott går i slutändan ut på att vinna och som det är nu kan vi inte ge tjejerna rätt förutsättningar för att ta nästa steg. Vi har klarat av del ett, att vinna SM-guld, och nu är det dags att lämna över det, sa han till GT nyligen.

GT har tidigare berättat att både IFK Göteborg och BK Häcken har fört samtal med Göteborg FC för att utreda förutsättningarna för ett eventuellt samarbete.

Enligt Aftonbladet står det nu klart att det blir Häcken som går samman med GFC.

Jörgen Ericson jublar efter att Göteborg FC säkrat SM-guldet.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN

”Han har varit guld”

Men nästa säsong blir det inte med Jörgen Ericson som tränare för laget.

Under onsdagen meddelade Peter Bronsman att guldtränaren inte kommer att leda Göteborg FC under 2021.

– Han har varit där i tre år och har lite projekt på gång. Till en början kommer han hjälpa ungdomslagen. Det är hans egna tankar. Han tycker att det räcker. Han har tagit silver, silver och guld under sina år i klubben, säger ordförande Peter Bronsman till GP.

GFC-basen hymlar inte med att han gärna hade sett att Ericson hade fortsatt:

– Absolut hade jag velat det, men inte om han inte vill. Han har varit guld. Han vill stanna kvar i klubben, men inte som tränare. Det är ett projekt han håller på med.

Jörgen Ericson lämnar nu rollen som tränare för Göteborg FC.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

”Var ett svårt beslut”

Enligt Jörgen Ericson har beslutet vuxit fram under året.

– Du laddar så jäkla mycket. Tre år är ganska lång tid. När det väl blev SM-guld blev man helt tom egentligen. Man har satsat så mycket, både på spelidén och resultaten. Det var ett svårt beslut. Man är så inne i det. Jag älskar tjejerna, klubben har varit guld. Jag är så glad och tacksam att ha fått uppleva det här, säger han till GP.

Tills vidare är Mats Gren ensam ansvarig för Göteborg FC som under torsdagen startar upp träningen inför säsongen 2021.