Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julia Roddar bakom Göteborgsseger

Göteborg FC slog Djurgården hemma efter två mål av Julia Roddar.Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Julia Roddar slog till två gånger om och ordnade segern för Göteborg FC.

Vinsten med 2–0 mot Djurgården innebär att GFC är fortsatt obesegrade i damallsvenskan – och att de återtar serieledningen.

– Ingen match är enkel, men kan vi fortsätta så här ser det bra ut, säger Julia Roddar.

Julia Roddar gav Göteborg FC en drömstart i jakten på tre poäng mot Djurgården.

Efter bara två minuter smög sig Julia Roddar in bakom försvaret hos gästerna. Vilde Böe Rise upptäckte detta och hittade in med en hög boll till Roddar som behärskat nickade in ledningsmålet.

Det var Göteborg FC för hela slanten i den första halvleken och de radade upp mängder med chanser. Stina Blackstenius var nära att utöka ledningen efter ett friläge, men anfallaren fick inte ordning på bollen.

Några minuter senare var det återigen dags för Stina Blackstenius att pröva lyckan på ett inlägg, men hennes nick gick utanför.

Roddar slog till igen

Göteborg såg väldigt bekväma ut och det var närmare 2–0 och 3–0 än 1–1. Det blev nästan lite retsamt att GFC inte fick in det andra målet.

– Vi kombinerar vårat spel bra. Vi blandar och slår inlägg när det fungerar och sedan kör vi instick centralt när det fungerar. Vi gör det svårt för motståndarna och de vet inte vad vi ska göra, säger Roddar.

Men till slut kom det andra målet för GFC i den andra halvleken.

Återigen var det Julia Roddar som höll sig framme på ett inlägg från Julia Zigiotti Olme, och som tryckte in 2–0-målet.

– Det var kul, det var inte i går direkt man gjorde två mål i en match, säger Roddar.

Minns du när det var?

– Det var säkert när jag spelade i IK Kvarnsveden när jag var liten.

Åkte på en smäll

Julia Roddar åkte på en smäll i slutet av matchen och fick lämna planen. Enligt Roddar själv ska det inte vara någon fara.

– Foten hamnade lite i kläm, men jag tror inte det ska vara någon fara. Det känns bra, säger hon.

Något tappert försök från Djurgården att skaka liv i matchen och att lyckas bärga någon poäng kom aldrig. Göteborg höll undan och tog bekvämt en ny seger och tar även över serieledningen.