Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vilahamn: ”Det är nattsvart såklart”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nästan alla av de 2801 på Bravidas läktare försökte heja fram Häcken till seger.

Men det räckte ändå inte.

– Vi går för det ordentligt och så gör dom i stället mål på en fast situation till. Det är nattsvart så klart, säger Häckens tränare Robert Vilahamn efter 1–2-förlusten.

Häcken-tjejerna sprudlade av energi när de gick i kapp till 1–1 och skapade chanser för ett avgörande mål.

Från läktarna hade de ett ljudligt stöd som de inte är vana vid.

– Det är helt fantastiskt och ger extra energi. Man orkar springa lite till och lite snabbare. Det är så himla härligt att ha dom på plats. Det ger mycket, säger tidigare skadade Beata Kollmats, som gjorde sin första Champions League-match sedan 2019.

Men publikstödet räckte inte hela vägen fram till seger. Efter slutsignalen var det deppade Häcken-spelare som tackade den fortfarande sjungande klacken.

Att det sista målet kom på övertid gjorde extra ont.

Det fanns chanser

Benficas första mål kom efter en hörna, knappt två minuter in på matchen.

– Vi har haft en tendens i dom tidigare matcherna i Champions League att släppa in tidiga mål. Det är klart att det inte är bra. Det här kom på ett läge där vi bara ska ha bort bollen, det lyckades vi inte med. I dom här matcherna smäller det, säger Elin Rubensson.

Men efter kvitteringen och forceringen under slutkvarten fanns ändå segervittring både på planen och på läktarna.

– Vi har friläge och skott precis över och några nickar precis utanför stolpen, konstaterar Robert Vilahamn.

Men segermålet blev portugisiskt på matchens sista hörna.

– Man måste kanske få sådana här förluster och känslor för att uppskatta vinsten förra veckan. Men det var en otroligt tung förlust, säger Robert Vilahamn.

Ville inte skylla på tappen

Ingen ville skylla förlusten på att landslagstrion (Stina Blackstenius, Julia Zigiott Olme och Emma Kullberg) som var med och besegrade Benfica borta i förra veckan inte kom till start på grund av skada och utgående kontrakt.

Ersättarna fick beröm av tränare Vilahamn.

– Längst bak kom Beata Kollmats in och tog platsen från Emma på ett jättebra sätt. Julia Karlenäs spelade tia, inget hon brukar göra. Men jag tycker att hon tillförde det vi ville ha med fysik och närkampsspel. Stine Lars slet oerhört i presspelet och gav oss det vi ville där, säger han.

”Vi har en bra trupp”

Elin Rubensson höll med sin tränare.

– Jag tycker att vi har en bra trupp, men det är alltid tungt när nyckelspelare inte kan spela och Stina har gjort en fantastisk säsong. Men vi har andra spelare som jag tycker presenterar bra i dag. Fotboll är en lagsport. Spelare kommer, spelare går, spelare blir skadade och andra spelar. Jag tycker inte att man kan skylla något på det, säger Elin Rubensson.

Senare på onsdagskvällen vann Bayern München med 1–0 hemma mot Lyon i samma grupp.

Det innebär att Häckens möjlighet att ta den andraplats som krävs för kvartsfinalspel till våren är minimal.

Här är truppen till VM-kvalet