Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Högklassig trio för två anfallsplatser

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Göteborg FC hade sedan tidigare tvåan och femman i den allsvenska skytteligan i sin trupp.

Får alla stjärnorna plats när den även landslagsspelaren Stina Blackstenius, delad sexa i skytteligan, ansluter?

– Eftersom vi kommer i gång senare i år blir det väldigt många matcher på kort tid. Då är det skönt att ha tre starka anfallare, säger tränaren Mats Gren.

Göteborg FC skulle haft allsvensk premiär mot Vittsjö i söndags.

Men när coronaviruset slog till blev spelarna i stället lediga under två veckor. När de återvänder till klubben på tisdag för att återuppta den gemensamma träningen är de halvtidspermitterade.

– Vi har ett helt okej träningsupplägg som gör att vi håller oss inom de regler som gäller för permitteringar, säger Mats Gren.

”Kvalitetsmässigt är den väldigt bra”

När tjejerna ställer upp på tisdag kommer senaste nyförvärvet, landslagsspelaren Stina Blackstenius, att ta sina första löpsteg på Valhalla IP som Göteborgs-spelare.

Mats Gren vill inte uttala sig om tvisten med Linköping som gjorde att övergången drog ut på tiden.

Men han är nöjd med att ännu ett starkt nyförvärv checkar in på Valhalla.

– Vi har 18 spelare i truppen nu, det är inte jättebred antalsmässigt. Men kvalitetsmässigt är den väldigt bra. Med Stina Blackstenius på plats tycker jag att vi har det väldigt bra förspänt just nu, säger Mats Gren.

Lärde sig förra hösten

GFC-tränaren pekar på den stora anledningen till att truppen breddas med sådan kvalitet.

– Det beror lite på erfarenheterna från förra året då det blev mycket skador som påverkade hösten. Pauline Hammarlund var skadad, Elin Rubensson var också borta samtidigt som flera landslagsspelare var slitna och hade behövt vila, säger han.

Rebecka Blomqvist kom tvåa i skytteligan på 13 mål, Pauline blev femma med tio. Till det den delade sexan Stina Blackstenius nio.

Vill ha ett datum

Kan det tänkas att det blir ett trekvinnoanfall så att alla tre kan vara på planen samtidigt?

– Ingen av dem är någon riktig kantspelare. Utgångsläget är två anfallare, men någon av dem kan vara lite bakom de andra. Men där har vi också andra varianter, säger Mats Gren.

Mest av allt önskar han sig förmodligen ett definitivt datum att sikta på, dagen då tävlingssäsongen kör i gång. 

– Det enda datum vi hört är att det tidigast kan börja 31 maj. Men vi vet ju inte hur det blir. Sen har vi cupen, allsvenskan och Champions League som ska spelas. Tjejerna är inte vana vid så tätt matchande, vi kommer att behöva alla spelare vi har, säger Mats Gren.