Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarlunds succéinhopp – målskytt i comebacken

Pauline Hammarlund blev inbytt i den 20:e minuten. I sin comeback gjorde hon 2-0-målet.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Pauline Hammarlund jublar tillsammans med Julia Zigiotti Olme och Rebecka Blomqvist.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

I augusti tvingades Pauline Hammarlund till en knäoperation.

I och med skadan tvingades hon lämna återbud till den svenska EM-kvaltruppen, hon missade Champions League och flera viktiga matcher i damallsvenskan.

– Det har varit jobbigt att stå vid sidlinjen, säger Pauline Hammarlund som firade sin comeback med ett mål.

Senast Pauline Hammarlund spelade en fotbollsmatch var den 10 augusti mot Kungsbacka DFF. Då utgick hon skadad efter att ha noterats för två mål. 

En MR-undersökning efter matchen visade att hon hade ådragit sig en meniskskada och hon tvingades därför till en knäoperation. 

Några dagar senare blev hon uttagen av Peter Gerhardsson till den svenska EM-kvaltruppen – men tvingades lämna återbud på grund av skadan.

– Det har varit jobbigt att stå vid sidlinjen och se på. Jag har missat många roliga och viktiga matcher. Jag har missat matcherna i Champions League och uttagningen till landslaget, men jag har också missat slutspurten i damallsvenskan, säger Pauline Hammarlund.

”Jag är tacksam”

Prognosen sattes till två till tre månader och Hammarlund ville komma tillbaka så fort som möjligt.

– Jag ville vara tillbaka snabbast möjligast och nu står jag här igen efter två månader. Jag är tacksam för att jag hade en bra rehab och att mitt knä har svarat bra när jag har börjat köra på, säger hon.

I mötet mot Piteå, som GFC vann med 2-1, hoppade Hammarlund in i den 23:e minuten och drygt 20 minuter senare gjorde hon 2-0-målet.

– Haha, ja det var skönt. Det är alltid kul att få bidra med mål, säger hon.

Förväntade du dig att få spela något?

– Jag var ju spelklar och var redo för 90 minuter. Sen var det väl inte optimalt att hoppa in i den 20:e, men det funkade bra och jag kände mig pigg.

Lider med Emma Berglund

Hammarlund byttes in i stället för Emma Berglund som fortsätter ha stora skadebekymmer.

Efter 23 minuter spelade satte hon sig ner på konstgräset och signalerade för ett byte.

– Jag lider verkligen med Emma (Berglund) och det är jättetråkigt. Vi pratade om hur vi båda skulle göra våran comeback i dag och vi har ju krigat med rehaben sida vid sida, säger Hammarlund och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen inte det är något allvarligt.