Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häckens nyförvärv visar klassen direkt

Stina Blackstenius klappar om Johanna Rytting Kaneryd efter hennes läckra kvittering.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Djupledslöpning, skottfint och pang med vänstern.

Landslagsuttagna Johanna Rytting Kaneryds andra mål för Häcken var en riktig läckerbit.

– Jag är högerfotad, men har verkligen tränat upp min vänster, säger hon efter 2–1-segern mot Kristianstad.

Johanna Rytting Kaneryds övergång från Rosengård till Göteborg FC han knappt bli klar innan laget först las ner för att några veckor senare återuppstå som en del av Häcken.

Hur svårt var det att komma ur den turbulensen?

– Det var till en början lite oroligt, jag fick en del tankar. Men jag hade kontakt med tjejerna i laget och kände ändå en trygghet i att det skulle lösa sig, säger hon.

”Skottfinten är mitt signum”

Att Johanna Rytting Kaneryd, som i nästa vecka åker på sitt tredje landslagsläger, har kommit in i sitt nya gäng råder det ingen tvekan om.

Hon oroade genom hela matchen Kristianstads-försvaret – och så gjorde hon det vackra målet.

– Skottfinten är mitt signum. Den gillar jag, säger hon om finten som fick Kristianstads försvarare att fortsätta mot kortlinjen innan hon drog till med vänstern.

Men det krävdes ett mål av Filippa Curmark i slutet för att det skulle bli den andra raka segern för de svenska mästarna.

– Just nu bara njuter jag. Jag får spela mitt spel. Löpa i djupled, kombinera, gå på mål – och så spelar vi en attraktiv, rolig fotboll, säger Rytting Kaneryd.

Mål även i debuten

Hon gjorde avtryck direkt i sin debut för Häcken mot Linköping förra helgen. Då avgjorde hon till 2–1 efter att Pauline Hammarlund (som vilade mot Kristianstad efter att ha fått en smäll mot huvudet på fredagsträningen) gjort det första målet.

Johanna hoppas och tror att det ska bli många mer både för henne och Häcken.

– Jag är jätteglad över förutsättningarna här i Häcken. Klubben har tagit mot oss väldigt bra. Det är en proffsig förening som genuint vill ha oss, säger hon.

Vad målsättnigen inför säsongen är finns det inget tvivel om.

– Det här är en klubb som vill vinna. Det handlar om att försvara SM-guldet, säger Johanna Rytting Kaneryd.