Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häckens andra raka seger – vann hemmapremiären

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

BK Häckens damer vann hemmapremiären mot Växjö under fredagskvällen med 2-0 – och kammade hem viktiga poäng.

Efter 17 minuter spelade lyckades Pauline Hammarlund peta in ett mål – och efter bara fyra minuter in i andra halvlek utökades deras ledning. 

För dryg en månad sedan, den 13 mars, möttes BK Häcken och Växjö DFF i gruppspelet i Svenska cupen och då vann Häcken efter att Johanna Rytting Kaneryd satte matchens enda mål. 

Under fredagskvällen möttes lagen igen på Bravida Arena på Hisingen. 

Från start var det Växjö som pressade på och Häcken fick inte riktigt till passningsspelet i början, vilket skapade stora ytor för Växjö att röra sig på. Men Häckens målvakt Jennifer Falk fanns alltid till hands och räddade flera skott på mål. 

– Det var väl litegrann det vi inte ville ha i en första halvlek egentligen, vi bjöd på ganska mycket ytor och låg lite fel i positionerna så det blev några chanser där, säger BK Häckens tränare Mats Gren.

Under första halvlek fick Häcken flera målchanser, utan att riktigt få till ett ordentligt avslut, där bland annat Pauline Hammarlund missade ett nästintill öppet mål efter åtta minuter in.

Men hon fick sin revansch lite senare. 

Efter drygt 17 minuter in i matchen gjorde Häckens Elin Rubensson ett inlägg från vänsterkanten till Stina Blackstenius som snuddade vid bollen – och därefter petade Pauline Hammarlund in 1-0. 

Växjö fick ett gult kort 

Efter 40 minuter spelade fick Växjös spelare Shannon Woeller ett gult kort och Häcken fick en straff på offensiva planhalvan – men Växjö lyckades styra ut bollen till en hörna i stället. 

Inför den andra halvleken gjorde BK Häcken ett byte där Rubensson gick av och in kom Hanna Wijk. Och andra halvlek följde efter annat mönster där det i stället var Häcken som pressade på från start. 

Ett annat spelupplägg kan ha varit lösningen.

– Inför andra halvlek kände vi att vi behövde ställa om till ett spel med 4-3-3 för att få den riktiga stabiliteten och då låg vi också bättre i positionerna och fick till vårt spel. Då kunde vi etablera spelat så som vi gärna vill, säger Mats Gren. 

Efter bara fyra minuter in i andra halvlek utökade Häcken sin ledning till 2-0 när Stina Blackstenius gjorde en ordentlig löpning på vänsterkanten och sköt bollen i ribban som sedan studsade in i mål. 

Under andra halvlek var det ett ganska pressat Växjö som fick styra ut bollen ett flertal gånger. De försökte få till några kontringar men lyckades inte riktigt skapa några målchanser och bryta sig igenom Häckens försvarare. 

Med två minuter kvar av matchen fick Häckens Stina Blackstenius till ett fint läge att göra ytterligare ett mål men bollen gick precis utanför målet på vänstersidan. 

BK Häcken vinner matchen mot Växjö DFF med 2-0.