Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gren vill fortsätta - oavsett klubbfärg

Mats Gren.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Göteborg FC:s guldtränare Mats Gren, 57, vill fortsätta att leda fotbollslaget.

Oavsett om det blir i GFC:s, BK Häckens eller någon annat Göteborgsklubbs färger.

– Jag skulle kunna tänka mig att vara kvar ett längre tag, säger IFK Göteborgs tidigare sportchef till Göteborgs-Posten.

Drygt två veckor har passerade sedan de omtumlande beskeden runt nyår då Göteborg FC först lade ned sin elitverksamhet för att två dygn senare meddela att det damallsvenska mästarlaget kommer att spela vidare – men eventuellt med en annan, större Göteborgsklubb som övertagande förening.

Och den frågan kvarstår. Knappt tre veckor före årets första försäsongsmatch mot Jitex (den 3 februari) och drygt åtta veckor före tävlingspremiären mot Växjö i Svenska cupen (den 13 mars).

Blev inget med Öis

 Efter att styrelsen i Örgryte IS sagt nej till en vidare utredning kring ett övertagande av GFC rapporteras BK Häcken vara den hetaste kandidaten, men för det krävs att en majoritet av medlemmarna säger ja.

Göteborg FC:s huvudtränare Mats Gren skulle vara positiv till en flytt till Hisingen. Göteborgs-Posten intervjuade honom i samband med torsdagens träning, den första för året på Valhalla IP.

”Fem klasser bättre”

– Tittar man på våra förutsättningar här... Allt är mycket mer modernt där. Det går inte att jämföra med det vi har här. Det är fem klasser bättre. Så det är väldigt positivt, säger Gren till GP.

Oavsett klubbfärg vill han fortsätta som tränare för laget, efter att ha lett GFC till ett historisk första SM-guld förra året tillsammans med Jörgen Ericson som nu slutat.

– Jag har trivts fantastiskt bra det här året som har varit. Det har varit kul att var ute på planen igen. Jag skulle kunna tänka mig att vara kvar ett längre tag. Men det är inte bara jag som avgör det, självklart.