Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ska snart föda – sjuk i corona

Elin Rubensson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Elin Rubensson, 27, väntar sitt första barn inom en månad. 

Nu har landslagsstjärnan i fotboll fått Covid-19. 

– Kombinationen höggravid och corona är väl inte jättebra, men jag är glad för att det här inte kom om två-tre veckor, säger Rubensson till Aftonbladet.  

I lördags tog Kopparbergs Göteborg hem sitt första SM-guld någonsin. En match som lagets mittfältsstjärna Elin Rubensson följde från tv:n. 

Anledningen, landslagsstjärnan är gravid och födseln är beräknad den närmsta månaden. 

Nu har Elin Rubensson drabbats av covid-19 och har varit isolerad den senaste tiden. 

– Jag testades positivt för en vecka sedan och det vill inte släppa riktigt. Jag mår bra, det var tuffast i början. Det började med feber en natt och en dag, men jag brukar inte ha feber. Sen dess har det varit som en rejäl förkylning med hosta och täppt i näsan. Och nu är jag inne på dag tio utan smak och lukt, säger Rubensson till Aftonbladet

Elin Rubensson är dock hoppfull om att hinna tillfriskna innan födseln. 

– Det är kanske inte så kul att föda när man har corona, för allas skull. Så på ett sätt är jag glad för att jag har klarat av det innan han vill komma ut. Nu är jag inne i vecka 36, så det är en månad kvar, säger hon.