Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blomqvists härliga start – efter tuffa beskedet

Rebecka Blomqvist rullade in 1-0 i slutet av den första halvleken.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. I höstas vändes livet upp och ner när hon fick beskedet att hon drabbats av cancer. 

Men nu ler Rebecka Blomqvist, 22, igen. 

– Klart att det var en tuff tid, men nu känner jag att jag är tillbaka här och kan lägga fullt fokus på det, säger tvåmålsskytten efter premiärsegern. 

Göteborg FC körde över Kristianstad med 5-1 på hemmaplan efter en sömnig inledning. 

– Skönt och lite förlösande, säger Rebecka Blomqvist, som startade på topp bredvid Pauline Hammarlund. 

Landslagsstjärnan Stina Blackstenius inledde seriepremiären på bänken då hon haft problem med en muskelbristning och inte spelat på länge. Hon bytte av Blomqvist efter 65 minuter. 

– Det var kul att få mina första minuter i dag, jättejätteroligt. Kändes lätt att komma in i det, säger Blackstenius, som var inblandad i de två sista målen. 

Rebecka Blomqvist gjorde både 1-0 och 2-0 efter fina djupledslöpningar och säkra avslut. 

– Kristianstad gillar ju att spela med hög backlinje och då ligger vi och hugger där framme och försöker utnyttja det. Och det gick ju bra i dag, säger anfallaren, som i höstas fick ett tungt besked

Cysta på äggstocken upptäcktes

En cysta hittades på ena äggstock och opererades bort. I början av januari meddelade läkarna att cancern var borta. 

– Det var en tuff tid, men det är skönt att ha fotbollen att vända sig till och jag kunde komma i gång ganska snabbt och det är jag tacksam över, säger Blomqvist efter 5-1-segern och hälsar att hon i dag mår bra. 

I minut 49 tryckte Natalia Kuikka in 3-0. Kristianstad reducerade visserligen efter ett fint Alice Nilsson-långskott, men hemmalagets tre poäng var aldrig hotade. 

Julia Zigiotti Olme prickade in 4-1 och inhopparen Anna Csiki rullade in 5-1. 

Hård konkurrens i anfallet 

Tre planenliga poäng för Göteborg FC som har som uttalad ambition att bli svenska mästare i höst. Och konkurrensen i anfallet är det inget större fel på. 

– Det är väldigt skönt och bra för oss alla att ha det. En bred trupp är viktigt nu när det är tätt med matcher, säger Stina Blackstenius, som berömde Hammarlund och Blomqvist. 

– Det såg jättebra ut i dag. De är starka och har gjort bra ifrån sig den senaste tiden. Att det är bra konkurrens kommer att höja oss i både träning och match.