Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborg jagar ersättare: ”Vi letar i hela världen”

Göteborg FC:s Beata Kollmats prisades med Kristallkulan 2019.
Elin Rubensson väntar sitt första barn.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Beata Kollmats är korsbandsskadad.
Foto: BILDBYRÅN

Beata Kollmats är korsbandsskadad och Elin Rubensson ska bli mamma. 

Nu jagar Göteborg ersättare till nyckelduon. 

– Vi letar i hela världen, säger sportchefen Lasse Svensson till SVT Sport. 

En del av lösningen kan vara att lyfta upp någon från F19-truppen. 

– Vi har inte pratat med spelarna det gäller än men vi har en tjej som heter Hanna Wijk som visat framfötterna och troligtvis kommer vi att lyfta upp henne, säger Lasse Svensson om 16-åringen. 

Wijk själv säger till SVT Sport: 

– Det hade varit en dröm som gick i uppfyllelse så klart. Tempot är högre, man måste göra allt snabbare och jag får grymma träningsmöjligheter. Målet jag gjorde i träningsmatchen i Norge var ju magiskt och det var kul att få göra ett mål så tidigt. 

Svensson: Mycket mer en chansning nu 

Transferfönstret stänger den 13 juni så det börjar bli bråttom om Göteborg FC ska plocka in någon utifrån. Då de flesta spelarna i Sverige redan har kontrakt letar klubben utomlands och sportchefen menar att det inte är helt oproblematiskt att veta vilken form spelarna är i eftersom fotbollen världen över har legat nere. 

– Absolut, det är mycket mer av en chansning nu, säger Lasse Svensson till SVT Sport. 

Göteborg FC har som uttalad målsättning att vinna SM-guld och det står fast, trots att lagkaptenen Beata Kollmats och Elin Rubensson alltså blir borta hela säsongen.