Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborg FC piskat att vinna – annars blir Rosengård mästare

Rebecka Blomqvist jagar segern i skytteligan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist under en match med U23-landslaget. Foto: BILDBYRÅN

Göteborg FC är piskat att slå Piteå borta i dag – annars blir Rosengård mästare. 

Samtidigt jagar Rebecka Blomqvist, 22, segern i skytteligan. 

– Jag har satt upp lite mål som jag gärna uppnår, men det viktigaste är så klart att vi vinner, säger hon. 

Efter en svacka är Göteborg FC tillbaka på rätt spår. Laget har två raka segrar i damallsvenskan, och dessutom vann man med 1-0 borta mot Bayern München i Champions League, vilket dock inte räckte till avancemang. 

I dag väntar regerande mästarna Piteå, nu sexa i tabellen, på bortaplan. Om Rebecka Blomqvist och kompani tappar poäng tar Rosengård hem SM-guldet. Med tre omgångar kvar är skåningarna åtta poäng före göteborgarna. 

– Och vi vill ju nå vårt mål att spela i Champions League (ettan och tvåan) även nästa år. Vi är sugna och taggade och har en bra period bakom oss, säger Rebecka Blomqvist, vars lag är två poäng före trean Vittsjö. 

Inkallad till landslaget 

Uddevallatjejen har under hösten varit med i A-landslaget och blev den gångna helgen inkallad till blågults möte med Slovakien (7-0) då Anna Anvegård tvingades lämna återbud på grund av skada. 

– Man vill ju vara med där hela tiden och man sporras av det. Jätteroligt att bli uttagen förstås. 

Hur ser du på din säsong? 

– Det har känts bra även om det har varit lite upp och ner så klart, men jag har haft bra perioder där det lossnat och det känns skönt. 

Vad har du främst tränat extra på? 

– Jag har fortsatt jobba med avsluten och jag försöker tänka på den fysiska biten och duellspelet, att vara lite tuffare och gå in framför försvararna. Samtidigt försöker jag hålla uppe tempot på träningarna. 

Kontraktet med Göteborg FC löper över 2020, men på sikt är målet att ta sig utomlands. 

– Någon gång skulle jag vilja testa det, absolut, men jag är glad över att jag har ett år till här. 

Tvåa i skytteligan 

Även om Rebecka Blomqvist då och då hoppar in på elitidrottsgymnasiet i Uddevalla spelar hon sedan en tid tillbaka fotboll på heltid. 

– Det har varit jätteskönt att kunna koncentrera sig fullt ut på fotbollen, framför allt efter sommaruppehållet när det har varit så mycket. Man har rest mycket och behöver återhämta sig. 

Anna Anvegård toppar skytteligan på tolv mål, Blomqvist har gjort lika många men har spelat en match mer. 

– Det är inget jag tänker på så. Jag har inför säsongen satt upp lite mål som jag gärna uppnår, men det viktigaste är så klart att vi vinner.