Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborg FC ett steg närmare guldet – trots tappad seger

Pauline Hammarlund och Göteborg hade chansen att göra ett rejält guldryck.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pauline Hammarlund kramas om efter sitt 1-0-mål mot Örebro.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Guldet kommer allt närmare för Göteborg FC. 

Men laget missade chansen att rycka ifrån Rosengård ordentligt. 

– Det kommer inte att räcka hela vägen om vi spelar som i dag, säger Pauline Hammarlund. 

Tabelltvåan Rosengård hade kryssat borta mot Vittsjö (1-1) och Göteborg FC hade världens chans att glida ifrån i guldracet. Pauline Hammarlund gjorde planenligt 1-0 (nick) hemma mot Örebro i den första halvleken och hade där och då sex poäng mer än den skånska rivalen. 

– Skönt att få göra mål på hörna, vi har tränat mycket på det och jag tajmade bollen bra, säger anfallaren, som i tv-intervjun i paus blev varse om Rosengårds resultat. 

”Känner sig besviken”

– Men det var inget man tänkte på under matchen, det påverkade oss inte alls, men bra att de inte vann så klart. 

Med drygt tio minuter kvar kvitterade Örebros inhoppare Cali Farquharson. Göteborg FC fick nöja sig med 1-1 mot Örebro på Valhalla IP. 

– Klart att man känner sig besviken. Vi kommer inte upp i nivå i dag och gör inte jobbet som behövs. Vi löper inte tillräckligt mycket och vinner inte duellerna. Samtidigt blev vi nog lite ställda av Örebros spel. De var mer offensiva än vad vi är vana vid, säger Pauline Hammarlund. 

Laget kan trösta sig med att Rosengård i alla fall inte knappade in och att det nu bara är tre omgångar kvar. GFC har fyra poäng tillgodo. 

Två veckors uppehåll

– Men det kommer inte att räcka hela vägen om vi spelar som i dag. Vi har en hel del att jobba på och det är inga lätta matcher kvar. Vi möter lag som har mycket att spela för, både i toppen och botten. Landslagsuppehållet som kommer nu är välbehövligt för oss, säger Hammarlund. 

Återstående spelschema för GFC: Växjö (b), Linköping (b) och Vittsjö (h). 

För Rosengård väntar följande motstånd: Uppsala (h), Piteå (b) och Växjö (h).