Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GFC stormar fram – behåller serieledningen

Pauline Hammarlund. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Kopparbergs/Göteborg går som tåget. 

4–2-segern borta mot Vittsjö betyder att laget behåller sin serieledning. 

– Vi vill gå för guldet, säger GFC-stjärnan Pauline Hammarlund. 

Kopparbergs/Göteborg hade en fin fjolårssäsong och fick se sig slagna av Piteå på upploppssträckan med en ynka poäng i guldracet. I år vill man gärna ha ombytta roller när säsongen summeras senare i höst. 

Förutsättningarna som GFC gett sig själva i guldkampen går knappast att klaga på. 

GFC var i serieledning inför landslagsuppehållet i samband med VM och när serien återstartade under söndagen gjorde den det på bästa tänkbara sätt för Göteborgslaget.

Borta mot Vittsjö svarade nämligen GFC för en fin insats. Segersiffrorna skrevs till 4–2, sedan Rebecka Blomqvist blivit tvåmålsskytt och anfallskollegan Pauline Hammarlund gjort ett av de andra målen. 

– Jätteskönt så klart. Det har varit ett långt uppehåll nu, så det var skönt att få komma i gång igen, säger Pauline Hammarlund.

Går för guldet

Trepoängaren betyder att GFC nu behåller sin serieledning efter åtta spelade omgångar, en poäng före Rosengård och två poäng före Örebro. 

– Vi har som mål att ligga där i toppen. Vi har kanske inte varit jättenöjda med våra prestationer under våren, men då är det kanske ännu starkare att vi ändå ligger i topp. Jag tycker att vi börjar se starkare och starkare ut för varje match som går. 

Räknas någonting annat än guld i år?

– Vi känner att vi vill gå för guldet när vi har chansen på det, sen är det extremt tajt och det skiljer inte många poäng i toppen. Det kommer nog vara en kamp hela vägen in. 

Seriefinal väntar i nästa omgång

I nästa omgång är det just serietrean KIF Örebro som står för motståndet. En match som åtminstone på förhand ser ut att kunna bli en riktig nagelbitare. 

– Jag är jätteladdad. Vi förlorade mot dem i genrepet inför säsongen och det är nog den enda matchen vi förlorat i år. Nu vill vi ha lite revansch, säger Hammarlund.