Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GFC nöjt efter 1–1: ”En vunnen poäng”

Pauline Hammarlund jagas av Emelie Lövgren. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
GFC:s tränare Marcus Lantz. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kopparbergs/Göteborg fick nöja sig med 1–1 mot regerande mästaren Piteå. 

Ett resultat som innebär att tabelltoppen nu tajtas till ännu mer. 

– Vi vill vara med där uppe och det är vi, säger GFC-tränaren Marcus Lantz. 

Kopparbergs/Göteborg har fått en riktigt fin start på den allsvenska säsongen och ligger med uppe i den absoluta toppfajten. 

När regerande mästaren Piteå kom på besök fick man emellertid nöja sig med en poäng. 

Gästerna tog ledningen tidigt i den andra halvleken genom Madelen Janogy, men GFC kunde kvittera bara åtta minuter senare genom Rebecka Blomqvist. Målen blev matchens enda och slutresultatet skrevs till 1–1. 

– Vi fick inte i gång vårt spel och det kändes lite tamt. Vi skapade inte speciellt mycket chanser och var inte bra helt enkelt. Men vi är fortfarande obesegrade och vi fick med oss en poäng, säger Marcus Lantz. 

Krysset var GFC:s andra raka sedan man även spelat lika hemma mot Kif Örebro i förra omgången (då 0–0). Resultaten innebär också att toppstriden har tajtats till ännu mer. Från serieledaren FC Rosengård ner till tabellfemman Vittsjö är det blott tre poäng. 

– Mot Örebro kände vi att vi var värda att vinna och att vi förlorade två poäng, men i dag får vi nog vara så pass ödmjuka och säga att vi är nöjda med en poäng. Piteå är bättre än oss i dag, det var en vunnen poäng. 

”Vill vara med där uppe”

Marcus Lantz fortsätter: 

– Räknar man med även slutet på förra säsongen har vi nu spelat 20 tävlingsmatcher i rad utan att förlora. Det är nog inte många lag i Sverige som har den sviten och det visar att vi har ett jäkla go i laget och en bra karaktär. 

Hur tänker du kring tabelläget? 

– Vi vill vara med där uppe och det är vi. Vi är nöjda så långt sett med vår säsong, vi har vunnit cupen och ligger i toppen.  

Vad krävs för att ni ska kunna vara med och utmana om guldet hela vägen?

– Vi behöver göra bra prestationer i varje match och bli lite jämnare i vårt spel. När vi spelar bra spelar vi ruskigt bra, men i bland kommer vi ner i lite för låg nivå när det inte fungerar. Där behöver vi bli bättre. 

Kopparbergs/Göteborg fick i matchen klara sig utan Emma Berglund, Natalia Kuikka och Elin Rubensson, som alla dras med skador. 

– Vi fick göra lite rockader och några fick spela på lite ovana positioner, det är klart att det stör lite. Samtidigt all credd till de som kom in och gjorde det väldigt bra, säger Marcus Lantz.