Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GFC i serieledning efter Hammarlunds dubbel

GFC:s Pauline Hammarlund gjorde båda målen mot Uppsala.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kopparbergs/Göteborg vann på nytt och går nu upp i ensamt majestät i damallsvenskan. 

Det kan man främst tacka tvåmålsskytten Pauline Hammarlund för. 

– Hon är grym, säger målvakten Jennifer Falk. 

Kopparbergs/Göteborg har inlett den damallsvenska säsongen urstarkt och hade endast tappat två poäng på de inledande fem matcherna, inför bortamötet med Uppsala. 

En trend som inte skulle brytas den här dagen heller. 

När Pauline Hammarlund fick bollen vid straffområdesgränsen och pangade in 1–0 hade det inte ens hunnit ticka upp till två minuter på matchklockan. 

– Det var väldigt skönt att få det så tidigt, speciellt med tanke på att de backade hem så mycket, säger GFC-målvakten Jennifer Falk. 

”Hon är jätteviktig för oss”

GFC dominerade sedan matchen efter målet, vann skottstatistiken stort och kunde och sätta spiken i kistan dryga timmen senare. Målskytt? Pauline Hammarlund så klart. 

– Hon är jätteviktig för oss, hon är grym. 

I och med Pauline Hammarlunds dubbel återtar GFC serieledningen, den här gången i ensamt majestät i och med Linköpings förlust i fredags. Samtidigt går Hammarlund upp på sex gjorda mål, tvåa bakom Eskilstunas Loreta Kullashi i skytteligan. 

– Det har börjat jättebra för oss. Vi känns samspelta och har ett bra flow, säger Falk, som själv har släppt in blott två mål hittills. 

Går för SM-guldet: ”Kötta på”

– Vi har haft en god kommunikation där bak och över hela planen och jobbar väldigt bra tillsammans. Det känns väldigt bra. 

Räknas någonting annat än ett SM-guld i år?

– Det är klart att vi kommer gå för det, så är det ju. Sen gäller det att ta en match i taget, så det är bara att fortsätta kötta på. Varje match räknas i slutändan.