Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utländska klubbarna vill köpa svenska mästarna

Göteborg FC har en hektisk vecka bakom sig.
Foto: TOMMY HOLL/TT / IBL
Sponsorn Prioritet Finans vd Nils Wiberg, lagkaptenen Beata Kollmats och ordföranden/sponsorn Peter Bronsman.
Foto: GÖTEBORG FC

GÖTEBORG. Göteborg FC:s agerande har gett eko i Europa. 

Nu berättar ordföranden att utländska klubbar vill köpa GFC. 

– Det har varit ett jätteintresse, men vi kan ju inte sälja den, säger Peter Bronsman. 

Mästarklubben har en hektisk vecka bakom sig. Från plötsligt besked om nedläggning av elitverksamheten till en lika plötslig helomvändning på 48 timmar

Men Göteborg FC jobbar intensivt för att få till ett nära samarbete med en herrförening – en nödvändighet för att klubben bättre ska kunna konkurrera i Champions League enligt Peter bronsman. 

– Idrott går i slutändan ut på att vinna och som det är nu kan vi inte ge tjejerna rätt förutsättningar för att ta nästa steg. Vi har klarat av del ett, att vinna SM-guld, och nu är det dags att lämna över det, säger klubbens ordförande. 

Spansk tidning: ”Ett julmirakel”

Även utländska medier har rapporterat om Göteborg FC:s turbulenta vecka och spanska La Vanguardia kallar klubbens besked om att verksamheten fortsätter för ”julmiraklet”. Enligt Peter Bronsman har gensvaret varit överväldigande. 

– Det är många klubbar som hört av sig, en del stora också. Även många klubbar från utlandet, men vi kan ju inte sälja den, men så är det inte utomlands. De vet inte hur det funkar här (med medlemsägda föreningar). Men det är kul med ett så stort intresse. 

Peter Bronsman vill inte kommentera några namn, men enligt GT:s uppgifter för både IFK Göteborg och BK Häcken samtal med Göteborg FC för att utreda förutsättningarna för ett eventuellt samarbete. Ordföranden poängterar att det inte är aktuellt att flytta klubben till en annan stad. 

När räknar du med att allt ska vara klart? 

– Under våren sa vi ju i pressmeddelandet, vi ska inte stressa fram något, men något besked kommer i närtid. Göteborg kan ta en jättefin position på både dam- och herrsidan. Vi har ett jäkla engagemang i den här stan, säger Bronsman. 

Bronsman: ”Då får jag klura lite till”

Är tanken att du själv ska vara med framöver? 

– Det behöver jag absolut inte vara, jag är bara glad om det går bra för tjejerna. Om det går precis som jag har tänkt mig så är jag inte med, men går det inte som jag har tänkt mig får jag klura lite till. Men att det kommer att bli bra i slutändan har jag trott hela tiden.