Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Firade avancemang – nu måste de kvala

BK Häckens Hanna Sandgren.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häckens damer firade serieseger och avancemang till division 2.

Trots det måste laget ändå kvala.

– Vi är förbannade. Det här hade inte hänt på herrsidan, säger tränaren Erika Faith till Sportbladet.

BK Häcken spelade 1-1 mot Eriksberg och säkrade seriesegern i sin regionala division 3-serie division 3B. Det innebar att laget fick fira att de hade gått upp till distriktsserien division 2 – trodde de. 

– Vi var stensäkra när vi fixade seriesegern. Vi märkte efter tre-fyra vinster att det gick bra och tänkte att vi behövde dubbelkolla. Vi läste tävlingsbestämmelse och tog kontakt med Göteborgs förbund för att se vad som gällde. Vi fick det bekräftat per telefon, att seriesegern räckte, säger tränaren Erika Faith till Sportbladet.

”Erkänt att de gjort fel”

Ett par dagar efter avancemanget meddelade Göteborgs fotbollsförbunds tävlingskommitté att Häcken ändå tvingas kvala och förbundet hänvisar till ett representantskapsmöte 2017 när beslutet togs.

Erika Faith säger att Häcken är förbannade och berättar att flera spelare planerat sin semester efter när säsongen tar slut. Hon tror inte att samma sak hade hänt på herrsidan.

– De har erkänt att de gjort fel i hanteringen av dokument. Efter representantskapsmöte har herrarnas dokument uppdateras, det står så fint alla förutsättningar vid division 3. Men inte för damerna, säger Erika Faith.

Ordföranden: ”Finns beslut taget”

Häcken har anmält Göteborgs fotbollsförbund tävlingskommitté, vilket Hisingsklubben berättar i en artikel på sin hemsida

Medelene Ekvall är ordförande i kommittén och kommenterar Erika Faiths ilska för Sportbladet. Hon tror att anledningen till förvirringen är att regeln är ny.

– Vi ser att informationen kring regelverket gällande kval till division 2 damer i tävlingsbestämmelserna 2019, är bristfällig. Dock finns beslut taget av föreningarna på representantskapet och detta protokoll ligger utlagt på förbundets hemsida, säger Ekvall.

https://twitter.com/bkhackenofcl/status/1182185816644374528?s=21