Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Besviken att jag inte lyckades sätta fler”

Stina Blackstenius.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hattrick i andra halvlek, och Häcken krossade toppkonkurrenten Kristianstad med 6–2.

Trots detta ville Stina Blackstenius ha mer.

– Det finns viss besvikelse över att jag inte lyckades sätta fler av mina chanser, säger hon.

Det var aldrig något snack i matchen mellan tabelltvåan BK Häcken och trean Kristianstad.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt från start, gjorde två mål i den första halvleken och hade en stabil ledning matchen igenom – som till sist slutade i en 6–2-seger.

Detta efter att anfallsstjärnan Stina Blackstenius gjort ett hattrick i den andra halvleken. 

– Jag är jättenöjd med lagets prestation. Siffrorna talar sitt tydliga språk när vi sätter tonen direkt. Sen kanske vi släpper in två mål vi inte borde ha gjort – men sett över det stora hela är jag nöjd med prestationen, säger Blackstenius, som dock ville ha mer av sig själv.

”Som anfallare vill man alltid göra mål”

Framför allt i den första halvleken missade hon flera bra chanser.

– Som anfallare vill man alltid göra mål och det finns viss besvikelse över att jag inte lyckades sätta fler av mina chanser, säger hon och fortsätter:

– Men jag får ta med mig de tre målen som blir i dag och känna att formen ändå är så pass bra, att jag är i lägena jag vill vara. Sen går det alltid att finslipa på avsluten, säger hon.

OS-beskedet i veckan: ”Har varit ett mål”

För Stina Blackstenius och ytterligare tre andra Häckenspelare (Emma Kullberg, Jennifer Falk och Filippa Angeldahl) väntar nu bara ytterligare en match med Häcken innan sommarens OS-äventyr tar vid.

– Jättekul så klart, det har varit ett mål under en lång tid. Kul att få beskedet och det kommer att bli en dröm att uppleva ett OS. Sen är det roligt också att man får göra det med flera andra Häckenspelare, säger hon.